Itä-Euroopan alue

Wladimir Kokko

 

Sähköposti: wkokko@mail.ru

Wladimir Kokolle (61) kuluva vaalikausi on jo viides. Nyt hän toimii alueen varahenkilönä. Ensimmäistä kertaa Wladimir valittiin usp:n puhemiehistöön Itä-Euroopan edustajaksi jo vuonna 1997. Wladimir Kokko on yksi niistä, jotka aloittivat suomalaistyön Inkerinmaalla perestroikan aikana. Hän on saanut runsaasti kokemusta organisoimalla kansalaisjärjestöjen toimintaa, opettamalla kotiseudullaan suomea, koordinoimalla Suomen hallituksen rahoittamia inkerinsuomalaisten tukihankkeita, ja suorittamalla luottamustehtäviä. Nykyään hän on Inkerin Liiton Pietarin osaston puheenjohtaja ja Suomi-Seuran alueellinen edustaja.

Kokolla on akateminen tausta. Pietarin yliopistosta valmistuttuaan hän toimi siellä lehtorina ja tutkijana 13 vuotta, siinä hän on väitellyt taloustieteiden lisensiatiksi. Inkerinsuomalaisten keskuudessa hänet tunnetaan uutiskolumnistina sekä monien tieteellisten kirjoitusten ja yhden kirjan tekijänä.

Wladimir Kokko on syntynyt Pohjois-Inkerissä Kelton Vanhassakylässä. Nykyään kahden aikuisen lapsen isänä hän asuu vaimonsa kanssa Pietarissa.

Itä-Euroopan alueen edustajana parlamentin puhemiehistössä toimii varapuhemies Sakari Neuvonen (Viro). Wladimir Kokko on hänen henkilökohtainen varahenkilönsä puhemiehistössä.