Aiemmat istunnot: 2010

aanestys v Design

Ulkosuomalaisparlamentin kuudes istunto pidettiin 24. ja 25.5.2010 Helsingin yliopiston päärakennuksessa. Täysistunto kokoontui Helsingin Yliopiston juhlasalissa. Valiokuntatyöskentely tapahtui päärakennuksen luento- ja seminaaritiloissa.

Istuntoon osallistui 182 yhteisöä, 191 edustajaa ja 44 tarkkailijaa 23 eri maastaIstunnon 2010 osallistujalista

Toimintaraportti sihteeristön ja puhemiehistön toiminnasta ja päätöslauselmien edistämisestä 2007-2010: Raportti sihteeristön ja puhemiehistön toiminnasta 2007-2010

Juhlapuheet

Istuntoa kunnioitti läsnäolollaan myös Tasavallan Presidentti Tarja Halonen, joka maanantaina piti istunnossa juhlapuheen. Ulkoasiainministeri Alexander Stubb piti puheen istunnossa tiistaina 25.5. Muina kutsuvieraina olivat mm. Viron suurlähettiläs Merle Pajula, Kanadan suurlähettiläs Chris Shapardanov sekä ulkoasiainministeriön valtiosihteeri Pertti Torstila.

Tasavallan presidentin puhe

Ulkoministeri Stubbin puhe

Pöytäkirja istunnosta lähetetään jokaiselle istuntoon osallistuneelle edustajalle ja hänen yhteisölleen viimeistään kaksi kuukautta istunnon jälkeen. Jos osallistuva yhteisö ja edustaja ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitetta, pöytäkirja lähetetään sähköisesti. Mikäli sähköpostiosoitetta ei ole, pöytäkirja lähetetään paperisena postitse.

PÖYTÄKIRJA 2010

Päätöslauselmat 2010

Istunto antoi 67 päätöslauselmaa. Sihteeristö käännättää ja painattaa päätöslauselmat. Kun päätöslauselmat on painettu, ne luovutetaan pääministerille, joka lähettää ne edelleen lausuntokierrokselle valtiohallintoon. Päätöslauselmat muodostavat ulkosuomalaisparlamentin edunvalvontatyön perustan.

PÄÄTÖSLAUSELMAT 2010 LYHYT

ALOITEYHTEENVETO_2010

Uusi puhemiehistö

Istunto vahvisti myös uuden puhemiehistön, jonka toimikausi alkoi heti istunnon päätyttyä ja jatkuu seuraavan istunnon loppuun, jolloin taas uusi puhemiehistö aloittaa toimikautensa.

Seminaarit

Istunnon yhteydessä järjestettiin myös kolme ulkosuomalaisaiheista seminaaria.

USP_Aidinkieliseminaari_flyer_2010

Senioriseminaari 2010_ohjelma

USP-seminaari 21.5.2010 evl

Istunnon aikataulu

Istunnon 2010 ohjelma

KIITOS VIELÄ KAIKILLE ISTUNTOON OSALLISTUNEILLE, KUTSUVIERAILLE, NÄYTTEILLEASETTAJILLE JA ASIANTUNTIJOILLE!

NÄHDÄÄN TAAS HELSINGISSÄ SYKSYLLÄ 2012 ULKOSUOMALAISPARLAMENTIN SEITSEMÄNNESSÄ ISTUNNOSSA!