USP-alueesi maailmalla: Australia ja Aasia

Ulkosuomalaisparlamentti (USP) on maantieteellisesti jakaantunut seitsemään alueeseen. Sen lisäksi maailmalla asuvat suomenruotsalaiset muodostavat oman alueensa. Jokaisella kahdeksalla USP-alueella on oma alueen edustajansa, jonka alue valitsee ja istunto vahvistaa.

Australian ja Aasian alueen edustaja Michael (Mikko) Pekkala ja hänen varahenkilönsä Risto Söder kertovat mielellään lisää alueenne ulkosuomalaisten yhteisöjen toiminnasta ja parlamentin työhön mukaan tulosta.

Sähköpostit: michael.pekkala@gmail.com  ja  suomi@hotkey.net.au

Alueiden edustajat ovat ulkosuomalaisparlamentin varapuhemiehiä. Yhdessä ulkosuomalaisparlamentin puhemiehen kanssa he muodostavat USP:n puhemiehistön. Yhdeksäs istunto kesäkuussa 2017 vahvisti istuntokaudelle 2017 – 2020 Australian ja Aasian alueen varapuhemieheksi Mikon ja hänen varahenkilökseen Riston. Puhemiehistön työstä kerrotaan lisää ja varapuhemiehet esitellään TÄSSÄ.

Ulkosuomalaisparlamentilla on alueittain melko vakaa yhteisöpohja. Australian ja Aasian alueelta on mukana USP:n toiminnassa 29 ulkosuomalaisyhteisöä.

Katso tästä: Australian ja Aasian alueella AJANKOHTAISTA