Yhdysvallat ja Latinalainen Amerikka: AJANKOHTAISTA

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto 11.-12.6.2021 kokoontuu virtuaalisesti – tervetuloa etäistuntoon!

Koronavirustilanteen vuoksi ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto Helsingissä Finlandia-talossa siirrettiin kesäkuusta 2020 eteenpäin vuodella. Suomi-Seura järjestää USP:n 10. istunnon 11.-12. kesäkuuta 2021 etänä. Poikkeuksellinen etäistunto tulee yhtäläisemmin kaikkien 543 ulkosuomalaisen yhteisön luokse 37 maassa, huomioiden matkustusrajoitukset ja terveysturvallisesti.

Istuntoon jätettävien aloitteiden viimeinen jättöpäivä oli 10.3.2021. Aloitteita jätettiin maailmalta istunnon käsiteltäväksi ennätykselliset 90 kappaletta! Yhdysvaltojen ja Latinalaisen Amerikan alueelta jätettiin kahdeksan painavaa aloitetta (numerot 23, 32, 33, 38, 71, 81, 83, 87).

Yhteisöjen ilmoittautuminen istuntoon päättyi 10.3.2021. Seuraavaksi: edustajat ja tarkkailijat mukaan ilmoittautuneista yhteisöistä täyttävät Henkilön ilmoittautumislomakkeen (aukeaa tästä) 29.4. mennessä. Yhteisö saa istuntoon jäsenmääränsä mukaan 1-3 äänivaltaista edustajaa. Tarkkailijoiden lukua ei ole rajoitettu. Verkko- lomakkeella kukin kertoo valitun valiokunnan, tulkin tarpeen ja sähköpostiosoitteensa.

Jäikö yhteisönne ilmoittamatta istuntoon? Miksi meiltä tulisi useita, kokemattomia ja nuoriakin tarkkailijoita istuntoon? Henkilön lomakkeen lähetyksestäni ei tullut vahvistusta sähköpostilla? Kysymyksiin löytyy vastaukset täällä, osasta USP:n 10. istunto. Myös Suomi-Seuran parlamenttisihteeri auttaa: [email protected], puhelin/tekstiviesti/WhatsApp: +358 (0)44 7109387.

Istuntoviikolla 7.-13.6.2021 Suomi-kylässä: USA:n ja Lat. Amerikan alueen oma istunnon valmisteleva aluekokous etänä

USP:n istuntoa ennen pitävät maailman kahdeksan aluetta kukin oman istunnon valmistelevan aluekokouksensa. Siihen osallistuvat vain istuntoon ilmoittautuneiden yhteisöjen edustajat ja tarkkailijat. Kokous valitsee alueen edustajan (USP:n puhemiehistön jäsen eli varapuhemies) ja tämän henkilökohtaisen varahenkilön. He aloittavat kautensa 10. istunnon toisen päivän lopusta 12.6.2021. Kauden pituus määräytyy seuraavan parlamentin istunnon mukaan, joka on 2-3 vuoden sisällä. Kokouksessa tutustutaan muihin alueen istunto-osallistujiin ja saadaan opastusta istunnossa toimimiseen (aiempaa istunto-kokemusta ja erityisiä tietokonetaitojahan ei tarvita).

• Istuntoviikon aluekokouksen paikka: USP:n sihteeristön Suomi-Seura ry:n rakentama virtuaalinen Suomi-kylä (Finland Village) 7.-13.6.2021 on kaikille ulkosuomalaisille ja heistä kiinnostuneille. Suomi-kylä on alusta, jolla pidetään myös USP-yhteisöjen aluekokoukset etänä ja etäistunto. Näin ulkosuomalaisuuden viikko huipentuu ulkosuomalaisparlamenttiin.
  • Istuntoviikon aluekokouksen ajankohta kerrotaan myöhemmin tällä sivulla, ja Suomi-Seurasta kaikille istuntoon ilmoittautuneille sähköpostilla. Myös alueenne edustaja Hanna Wagner tiedottaa hyvissä ajoin tarkan kokousajan. Etäkokouksessanne on mukana Suomi-Seuran edustaja opastamassa Suomi-kylästä ja etäistunnosta.

Alueenne edustaja Hanna Wagner tiedottaa hyvissä ajoin kutsussa kaikille alueen yhteisöille kokousajan, asialistan ja tiedot miten osallistutaan ehdokasasetteluun. Tiedustelut: Hanna Wagner [email protected], puh. +1 202 244-0497.