Miten mukaan ulkosuomalaisparlamentin toimintaan?

Ulkosuomalaisparlamentin (USP) varsinaisina toimijoina ovat maailmalla olevat suomalaisyhteisöt. Jokainen ulkosuomalainen – kansalaisuudesta riippumatta – voi näin osallistua ulkosuomalaisparlamentin toimintaan paikallisen ulkosuomalaisen yhteisönsä kautta. Parlamentin istunto ja toiminta kokoaa yhteen näiden järjestöjen ja seurojen edustajia.

Osallistumiseen vaaditaan ainoastaan, että ulkosuomalaisyhteisö sitoutuu ulkosuomalaisparlamentin (USP) toimintaan vahvistamalla USP:n säännöt. Toimintaan ei sisälly taloudellisia etuja tai velvoitteita, jäsenmaksua ei ole. USP on poliittisesti sitoutumaton.

Lisäksi USP:n työhön osallistumisen edellytyksenä on, että yhteisö toimii ulkomailla ja että se on perusluonteeltaan suomalainen. Osallistumisoikeus ei edellytä Suomen kielten käyttöä yhteisön toiminnassa.

Tällä hetkellä mukana on suomalaisyhteisöjä kautta maailman, kuoroista kirkkoihin, kouluista kuppikuntiin. USP:n säännöt on ratifioinut 543 ulkosuomalaisyhteisöä 37 maasta.

Tulkaa mukaan – ulkosuomalaisparlamentin kautta pääsee vaikuttamaan juuri teitä koskeviin ja askarruttaviin ulkosuomalaiskysymyksiin, ja pääsee osaksi maailmanlaajuista suomalaista verkostoa!

SÄÄNTÖJEN VAHVISTUS ELI RATIFIOINTI

Ulkosuomalaisparlamentin toimintaan pääsee mukaan vahvistamalla ulkosuomalaisparlamentin säännöt.

2017_Saannot_Tyojarjestys (word)    2017_Saannot_Tyojarjestys (pdf)

Säännöt vahvistetaan tällä lomakkeella:

VAHVISTUS_RATIFICERING_RATIFICATION (doc)

VAHVISTUS_RATIFICERING_RATIFICATION (pdf)

Kun allekirjoitettu vahvistus on kirjattu Suomi-Seurassa, on yhteisö mukana! Tämän jälkeen yhteisö voi osallistua USP:n toimintaan lähettämällä edustajansa istuntoon sekä tekemällä aloitteita istuntoon.

Otathan yhteyttä jos haluat ratifiointilomakkeen sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse puh. +358 (0)9 684 1210.

Allekirjoitetun lomakkeen voi palauttaa joko postitse tai skannattuna vai valokuvattuna sähköpostin liitteenä:

Sähköposti: [email protected]

Ulkosuomalaisparlamentti / Suomi-Seura ry
Mariankatu 8
00170 Helsinki, FINLAND.

Ota yhteyttä

Kysy lisää Suomi-Seurasta! Yhteystiedot ovat alla. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse [email protected]