Miten mukaan ulkosuomalaisparlamentin toimintaan?

Ulkosuomalaisparlamentin (USP) varsinaisina toimijoina ovat maailmalla olevat suomalaisyhteisöt. Jokainen ulkosuomalainen – kansalaisuudesta riippumatta – voi näin osallistua ulkosuomalaisparlamentin toimintaan paikallisen ulkosuomalaisen yhteisönsä kautta. Parlamentin istunto ja toiminta kokoaa yhteen näiden järjestöjen ja seurojen edustajia.

Osallistumiseen vaaditaan ainoastaan, että ulkosuomalaisyhteisö sitoutuu ulkosuomalaisparlamentin (USP) toimintaan vahvistamalla USP:n säännöt. Toimintaan ei sisälly taloudellisia etuja tai velvoitteita, jäsenmaksua ei ole. USP on poliittisesti sitoutumaton.

Lisäksi USP:n työhön osallistumisen edellytyksenä on, että yhteisö toimii ulkomailla ja että se on perusluonteeltaan suomalainen. Osallistumisoikeus ei edellytä Suomen kielten käyttöä yhteisön toiminnassa.

Tällä hetkellä mukana on suomalaisyhteisöjä kautta maailman, kuoroista kirkkoihin, kouluista kuppikuntiin. USP:n säännöt on ratifioinut 538 ulkosuomalaisyhteisöä 36 maasta.

Tulkaa mukaan – ulkosuomalaisparlamentin kautta pääsee vaikuttamaan juuri teitä koskeviin ja askarruttaviin ulkosuomalaiskysymyksiin, ja pääsee osaksi maailmanlaajuista suomalaista verkostoa!

SÄÄNTÖJEN VAHVISTUS ELI RATIFIOINTI

Ulkosuomalaisparlamentin toimintaan pääsee mukaan vahvistamalla ulkosuomalaisparlamentin säännöt.

2017_Saannot_Tyojarjestys (word)    2017_Saannot_Tyojarjestys (pdf)

Tämän jälkeen yhteisö voi osallistua USP:n toimintaan lähettämällä edustajansa istuntoon sekä tekemällä aloitteita istuntoon. Istuntoon 2020 osallistumaan ja/tai aloitteen jättämään mielivä ulkosuomalaisyhteisö ehtii mukaan, jos ratifioi säännöt 11.3.2020, joka on yhteisön istuntoon ilmoittautumisen ja aloitteiden istuntoon jätön viimeinen päivä.

VAHVISTUS_RATIFICERING_RATIFICATION (word)          VAHVISTUS_RATIFICERING_RATIFICATION (pdf)

USP-alueesi edustaja maailmalla ja parlamenttisihteeri Helsingissä vastaavat mielellään kysymyksiin. Ota myös yhteyttä jos haluat ratifiointilomakkeen sähköpostilla tai postitse: info@usp.fi tai puh. +358 (0)9 68412127.

Allekirjoitetun lomakkeen voi palauttaa joko postitse tai sähköpostilla:

Ulkosuomalaisparlamentti
Mariankatu 8
00170 Helsinki, FINLAND.
Sähköposti: info@usp.fi

Ota yhteyttä

Kysy lisää Suomi-Seurasta parlamenttisihteeriltä, vastaamme mielellämme! Yhteystiedot alla.

Tiedustelusi ja palautteesi ovat meille tärkeitä! Ole siis ystävällinen ja lähetä meille tämä lomake

Mikäli lomake ei toimi, voit aina ottaa yhteyttä sähköpostitse info@usp.fi