Miten mukaan ulkosuomalaisparlamentin toimintaan?

Ulkosuomalaisparlamentin (USP) varsinaisina toimijoina ovat maailmalla olevat suomalaisyhteisöt. Jokainen ulkosuomalainen – kansalaisuudesta riippumatta – voi näin osallistua ulkosuomalaisparlamentin toimintaan paikallisen ulkosuomalaisen yhteisönsä kautta. Parlamentin istunto ja toiminta kokoaa yhteen näiden järjestöjen ja seurojen edustajia.

Osallistumiseen vaaditaan ainoastaan, että ulkosuomalaisyhteisö sitoutuu ulkosuomalaisparlamentin (USP) toimintaan vahvistamalla USP:n säännöt. Toimintaan ei sisälly taloudellisia etuja tai velvoitteita, jäsenmaksua ei ole. USP on poliittisesti sitoutumaton.

Lisäksi USP:n työhön osallistumisen edellytyksenä on, että yhteisö toimii ulkomailla ja että se on perusluonteeltaan suomalainen. Osallistumisoikeus ei edellytä Suomen kielten käyttöä yhteisön toiminnassa.

Tällä hetkellä mukana on suomalaisyhteisöjä kautta maailman, kuoroista kirkkoihin, kouluista kuppikuntiin. USP:n säännöt on ratifioinut 543 ulkosuomalaisyhteisöä 37 maasta.

Tulkaa mukaan – ulkosuomalaisparlamentin kautta pääsee vaikuttamaan juuri teitä koskeviin ja askarruttaviin ulkosuomalaiskysymyksiin, ja pääsee osaksi maailmanlaajuista suomalaista verkostoa!

SÄÄNTÖJEN VAHVISTUS ELI RATIFIOINTI

Ulkosuomalaisparlamentin toimintaan pääsee mukaan vahvistamalla ulkosuomalaisparlamentin säännöt.

2017_Saannot_Tyojarjestys (word)    2017_Saannot_Tyojarjestys (pdf)

Säännöt vahvistetaan tällä lomakkeella:

VAHVISTUS_RATIFICERING_RATIFICATION (doc)

VAHVISTUS_RATIFICERING_RATIFICATION (pdf)

Kun allekirjoitettu vahvistus on kirjattu parlamenttia ylläpitävässä Suomi-Seurassa, on yhteisö mukana! Tämän jälkeen yhteisö voi osallistua USP:n toimintaan lähettämällä edustajansa istuntoon sekä tekemällä aloitteita istuntoon. Siirrettyyn 10. istuntoon vuonna 2021 ehtii ulkosuomalainen yhteisö ilmoittautua mukaan ja/tai jättämään aloitteen, jos ratifioi säännöt 9.3.2021, joka on yhteisön istuntoilmoittautumisen ja aloitteiden jätön viimeinen päivä.

USP:ssa mukana olevia yhteisöjä tukee oma USP-alueennne edustaja maailmalla. Myös parlamenttisihteeri Helsingissä vastaa mielellään kysymyksiin – ota myös yhteyttä jos haluat ratifiointilomakkeen sähköpostilla tai postitse: info@usp.fi tai puh. +358 (0)9 68412127 ja sen takana uusi kännykkänumero: +358 (0)44 710 9387.

Allekirjoitetun lomakkeen voi palauttaa joko postitse tai skannattuna vai valokuvattuna sähköpostin liitteenä:

Ulkosuomalaisparlamentti
Suomi-Seura ry
Mariankatu 8
00170 Helsinki, FINLAND.
Sähköposti: info@usp.fi

Ota yhteyttä

Kysy lisää Suomi-Seurasta parlamenttisihteeriltä, vastaamme mielellämme! Yhteystiedot alla.

Tiedustelusi ja palautteesi ovat meille tärkeitä! Ole siis ystävällinen ja lähetä meille tämä lomake

Mikäli lomake ei toimi, voit aina ottaa yhteyttä sähköpostitse info@usp.fi