Etelä-Eurooppa, Afrikka ja Lähi-Itä: AJANKOHTAISTA

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto 11.-12.6.2021 kokoontuu virtuaalisesti – tervetuloa etäistuntoon!

Koronavirustilanteen vuoksi ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto Helsingissä Finlandia-talossa siirrettiin kesäkuusta 2020 eteenpäin vuodella. Suomi-Seura järjestää USP:n 10. istunnon 11.-12. kesäkuuta 2021 etänä. Poikkeuksellinen etäistunto tulee yhtäläisemmin kaikkien 543 yhteisön luokse 37 maassa, terveysturvallisesti ja huomioiden matkustusrajoitukset.

Istuntoon jätettävien aloitteiden määräaika oli 10.3.2021. Aloitteita saapui maailmalta istunnon käsiteltäväksi ennätykselliset 90 ! Yhteisöjen  ilmoittautuminen istuntoon päättyi 10.3.2021 ja henkilöiden (edustajat, tarkkailijat) ilmoittautuminen päättyi 29.4.Yhteisö saa istuntoon jäsenmääränsä mukaan 1-3 äänivaltaista edustajaa. Tarkkailijoiden lukua ei ole rajoitettu.

Jäikö yhteisönne ilmoittamatta istuntoon? Miksi meiltä tulisi useita, kokemattomia ja nuoriakin tarkkailijoita istuntoon? Henkilön lomakkeen lähetyksestäni ei tullut vahvistusta sähköpostilla? Näihin ja muihin kysymyksiin löytyy vastaukset osiosta USP:n 10. istunto. Myös Suomi-Seuran parlamenttisihteeri auttaa: [email protected], puhelin/tekstiviesti/WhatsApp: +358 (0)44 7109387.

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto kokoontuu Suomi-kylässä

Istuntoviikolla USP:n sihteeristö Suomi-Seura ry kutsuu Suomi-kylään 7.-13.6.2021 kaikki ulkosuomalaiset ja heistä kiinnostuneet. Suomi-kylä (Finlandsbyn, Finland Village) on virtuaalinen alusta, joka tarjoaa tunnemuistoja, kohtaamisia ja jossa viidytään sekä viisastutaan. Suomi-kylä on auki 7/24, ilmainen ja sinne rekisteröidytään. Kylään tuloon tarvitaan vain internet-yhteys. Ulkosuomalaisuuden viikko huipentuu USP-yhteisöjen omaan ulkosuomalaisparlamentin 10. istuntoon 11.-12.6.

Istuntoviikon alussa 7.6.2021:              Etelä-Euroopan, Afrikan ja Lähi-Idän oma istunnon valmisteleva aluekokous

USP:n istuntoa ennen pitävät maailman kahdeksan aluetta kukin oman istunnon valmistelevan aluekokouksensa etänä. Kokoukseen osallistuvat vain istuntoon ilmoittautuneiden yhteisöjen edustajat ja tarkkailijat. Kokous valitsee Alueensa edustajan (USP:n puhemiehistön jäsen) ja tämän henkilökohtaisen varahenkilön 12.6.2021 alkavalle istuntokaudelle. Kokouksessa myös tutustutaan muihin alueen istunto-osallistujiin ja saadaan opastusta istunnossa toimimiseen (aiempaa istunto-kokemusta ja erityisiä tietokonetaitoja ei tarvita).

• Etelä-Euroopan aluekokous pidetään maanantaina 7.6.2021 klo 19 (Suomen kesäaika) / (klo 18 Rooma). Alueenne edustaja Katia Brunetto ([email protected]) tiedotti 19.5.2021 kokouskutsulla kokouksen tiedot ja ajankohdan. Etä-kokouksessa saadaan vielä opastusta Suomi-kylässä sijaitsevasta etäistunnosta.