Keski-Eurooppa: AJANKOHTAISTA

Keski-Euroopan alueen aluekokous 20.3.2021

Aluekokous toteutettiin Zoom-kokousohjelmalla. Ensimmäinen digitaalinen aluekokous sujui hyvin ja siitä tuli runsaasti positiivista palautetta. Kiitos kaikille mukana olleille, meitä oli paikalla 52 henkilöä, eli ihan samanlainen määrä kuin viime vuosien fyysisissä aluekokouksissa. Leuvenissa ja Manchesterissä 21.3.2021,

Kati Hognes, USPKE puheenjohtaja        Kari Henrik Tumelius, USPKE varapuheenjohtaja

• Ladattavat liitteet (pdf):

USPKE Aluekokous Ajankohtaiset asiat

USPKE Aluekokous Zoom 20.3.2021 Muistio

• Aluekokouksessa nähdyt alueen edustajan (alueen puhemies) ehdokkaiden esitykset:

USPKE Johanna Elo-Schäfer esittely 20.03.2021, USPKE Leila Imppola esittely 20.3.2021, USPKE Inka Kuusela esittely 20.3.2021, USPKE Kari Henrik Tumelius esittely 20.3.2021. Puheenvuoro jälkeenpäin toimitettuna esityksenä: USPKE Klaus Ståhlberg esittely.

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto 11.-12.6.2021 kokoontuu virtuaalisesti – tervetuloa etäistuntoon!

Koronavirustilanteen vuoksi ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto Helsingissä Finlandia-talossa siirrettiin kesäkuusta 2020 eteenpäin vuodella. Suomi-Seura järjestää USP:n 10. istunnon 11.-12. kesäkuuta 2021 etänä. Poikkeuksellinen etäistunto tulee yhtäläisemmin kaikkien 543 ulkosuomalaisen yhteisön luokse 37 maassa, huomioiden matkustusrajoitukset ja terveysturvallisesti.

Istuntoon jätettävien aloitteiden määräpäivä oli 10.3.2021. Aloitteita jätettiin maailmalta istunnon käsiteltäväksi ennätykselliset 90 ! Merkittävä osa on Keski-Euroopan alueen yhteisöjen tekemiä. USPKE itse tuki alueena niistä useampaa. Yhteisöjen ilmoittautuminen istuntoon päättyi 10.3.2021. Henkilöiden (edustaja, tarkkailija) ilmoittautuminen päättyi 29.4. Yhteisö saa istuntoon jäsenmääränsä mukaan 1-3 äänivaltaista edustajaa. Tarkkailijoiden lukua ei ole rajoitettu.

Jäikö yhteisönne ilmoittamatta istuntoon? Miksi meiltä tulisi useita, kokemattomia ja nuoriakin tarkkailijoita istuntoon? Henkilön lomakkeen lähetyksestäni ei tullut vahvistusta sähköpostilla? Näihin ja muihin kysymyksiin löytyy vastaukset osiosta USP:n 10. istunto. Myös Suomi-Seuran parlamenttisihteeri auttaa: [email protected], puhelin/tekstiviesti/WhatsApp: +358 (0)44 7109387.

Istuntoviikon alla: Keski-Euroopan oma istunnon valmisteleva aluekokous lauantaina 5.6.2021

USP:n istuntoa ennen pitävät maailman kahdeksan aluetta kukin oman istunnon valmistelevan aluekokouksensa etänä. Siihen osallistuvat istuntoon ilmoittautuneiden yhteisöjen edustajat ja tarkkailijat. Istunnon valmisteleva kokous valitsee USPKE-alueen edustajan (USP:n puhemiehistön jäsen) ja tämän henkilökohtaisen varahenkilön 12.6.2021 alkavalle istuntokaudelle. Samalla tutustutaan muihin alueen istunto-osallistujiin ja saadaan opastusta toimimiseen istunnossa joka sijaitsee Suomi-kylässä (aiempaa istunto-kokemusta ja erityisiä tietokonetaitoja ei tarvita).

• Aluekokous pidetään lauantaina 5.6.2021 klo 13:00 (Helsinki), klo 14 CET, 15 EET. Alueenne edustaja Kati Hognes ([email protected]) tiedottaa kaikille istuntoon tulijoille hyvissä ajoin ajankohdan ja asialistan (ehdokkaat esiteltiin 20.3.2021 aluekokouksessa, katso yllä).

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto kokoontuu Suomi-kylässä

Istuntoviikolla USP:n sihteeristö Suomi-Seura ry kutsuu Suomi-kylään 7.-13.6.2021 kaikki ulkosuomalaiset ja heistä kiinnostuneet. Suomi-kylä (Finlandsbyn, Finland Village) on virtuaalinen alusta, joka tarjoaa tunnemuistoja, kohtaamisia ja jossa viidytään sekä viisastutaan. Suomi-kylä on auki 7/24, ilmainen ja sinne rekisteröidytään. Kylään tuloon tarvitaan internet-yhteys. Ulkosuomalaisuuden viikko huipentuu USP-yhteisöjen omaan ulkosuomalaisparlamentin 10. istuntoon 11.-12.6. Tutustu viikon yhä tarkentuvaan ohjelmaan tästä linkistä.