Keski-Eurooppa: AJANKOHTAISTA

Keski-Euroopan alueen aluekokous 20.3.2021

Aluekokous toteutettiin Zoom-kokousohjelmalla. Ensimmäinen digitaalinen aluekokous sujui hyvin ja siitä tuli runsaasti positiivista palautetta. Kiitos kaikille mukana olleille, meitä oli paikalla 52 henkilöä, eli ihan samanlainen määrä kuin viime vuosien fyysisissä aluekokouksissa. Leuvenissa ja Manchesterissä 21.3.2021,

Kati Hognes, USPKE puheenjohtaja        Kari Henrik Tumelius, USPKE varapuheenjohtaja

• Ladattavat liitteet (pdf):

USPKE Aluekokous Ajankohtaiset asiat

USPKE Aluekokous Zoom 20.3.2021 Muistio

• Aluekokouksessa nähdyt alueen edustajan (alueen puhemies) ehdokkaiden esitykset:

USPKE Johanna Elo-Schäfer esittely 20.03.2021, USPKE Leila Imppola esittely 20.3.2021, USPKE Inka Kuusela esittely 20.3.2021, USPKE Kari Henrik Tumelius esittely 20.3.2021. Puheenvuoro jälkeenpäin toimitettuna esityksenä: USPKE Klaus Ståhlberg esittely.

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto 11.-12.6.2021 kokoontuu virtuaalisesti – tervetuloa etäistuntoon!

Koronavirustilanteen vuoksi ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto Helsingissä Finlandia-talossa siirrettiin kesäkuusta 2020 eteenpäin vuodella. Suomi-Seura järjestää USP:n 10. istunnon 11.-12. kesäkuuta 2021 etänä. Poikkeuksellinen etäistunto tulee yhtäläisemmin kaikkien 543 ulkosuomalaisen yhteisön luokse 37 maassa, huomioiden matkustusrajoitukset ja terveysturvallisesti.

Istuntoon jätettävien aloitteiden viimeinen jättöpäivä oli 10.3.2021. Aloitteita jätettiin maailmalta istunnon käsiteltäväksi ennätykselliset 90 kappaletta! Merkittävä osa niistä on USP:n Keski-Euroopan alueen yhteisöjen tekemiä ja itse USPKE:n antoi alueenakin tukensa useammalle teille alueena tärkeälle aloitteelle.

Yhteisöjen ilmoittautuminen istuntoon päättyi 10.3.2021.

Seuraavaksi: edustajat ja tarkkailijat mukaan ilmoittautuneista yhteisöistä täyttävät oman Henkilön ilmoittautumislomakkeen (aukeaa tästä) 29.4. mennessä. Yhteisö saa istuntoon jäsenmääränsä mukaan 1-3 äänivaltaista edustajaa. Tarkkailijoiden lukua ei ole rajoitettu. Verkko- lomakkeella kerrotaan valittu valiokunta, tulkin tarve ja sähköpostiosoite.

Jäikö yhteisönne ilmoittamatta istuntoon? Miksi meiltä tulisi useita, kokemattomia ja nuoriakin tarkkailijoita istuntoon? Henkilön lomakkeen lähetyksestäni ei tullut vahvistusta sähköpostilla? Kaikki istuntotiedot löytyvät tämän sivuston osasta USP:n 10. istunto. Myös Suomi-Seuran parlamenttisihteeri auttaa: [email protected], puhelin/tekstiviesti/WhatsApp: +358 (0)44 7109387.

Istuntoviikolla 7.-13.6. Suomi-kylässä: Keski-Euroopan alueen oma   istunnon valmisteleva aluekokous etänä

USP:n istuntoa ennen pitävät maailman kahdeksan aluetta kukin oman istunnon valmistelevan aluekokouksensa. Siihen osallistuvat vain istuntoon ilmoittautuneiden yhteisöjen edustajat ja tarkkailijat. Istunnon valmisteleva kokous valitsee USPKE-alueen edustajan (USP:n puhemiehistön jäsen) ja tämän henkilökohtaisen varahenkilön 12.6.2021 alkavalle istuntokaudelle. Samalla tutustutaan muihin alueen istunto-osallistujiin ja saadaan opastusta istunnossa toimimiseen (aiempaa istunto-kokemusta ja erityisiä tietokonetaitojahan ei tarvita).

• Istuntoviikon aluekokouksen paikka: USP:n sihteeristön Suomi-Seura ry:n rakentama virtuaalinen Suomi-kylä (Finland Village) 7.-13.6.2021 on kaikille ulkosuomalaisille ja heistä kiinnostuneille. Suomi-kylä on alusta, jolla pidetään myös USP-yhteisöjen aluekokoukset etänä ja etäistunto. Näin ulkosuomalaisuuden viikko huipentuu ulkosuomalaisparlamenttiin.
  • Istuntoviikon aluekokouksen ajankohta kerrotaan myöhemmin tällä sivulla, ja Suomi-Seurasta kaikille istuntoon ilmoittautuneille sähköpostilla. Myös alueenne edustaja Kati Hognes tiedottaa hyvissä ajoin tarkan kokousajan, ja ehdokasasettelun (ehdokkaat esiteltiin 20.3.2021 aluekokouksessa, katso yllä).

(*)