Keski-Euroopan alue

Inka Kuusela

Sähköposti: [email protected]

Inka Kuusela on kotoisin Vantaalta. Ensimmäistä kertaa hän oli ulkosuomalainen Saksassa vaihto-oppilaana 1987-1988, Sveitsissä aupairina 1993-1994, jonka jälkeen hän muutti pysyvästi Saksaan. Muutamien paikallisten muuttojen jälkeen on koti perustettu aviomiehen ja nyt jo aikuisen tyttären kanssa Bensheimiin, Saksaan.

Koulutukseltaan Inka on ulkomaankaupan yo-merkonomi. Lisäkoulutusta ja erilaisia kursseja sekä etäopintoja hän on hankkinut koulutuksen ja kasvatuksen teemojen parista.

Suomi-koulun kautta siirtyi myös Inkan päivätyö ensin koulumaailmaan ja sitten erilaisiin sosiaalisiin projekteihin. Palkkatyönään hän toimii nykyään projektikoordinaattorina Hessenin liittovaltion sosiaali- ja integraatioministeriön projektissa „Drop In(klusive) in Hessen“, jonka tavoitteena on tarjota maksuttomia kohtaamispaikkoja pikkulapsiperheille.

Paikalliseen ulkosuomalaistoimintaan Inka liittyi tyttären syntymän (2000) myötä. Muksulan (2001) kautta Suomi-kouluun (2003) ensin opettajana ja myöhemmin puheenjohtajana vuodesta 2009.

USPn toimintaan Inka lähti mukaan 2011 ja on sen jälkeen osallistunut kaikkiin aluekokouksiin sekä täysistuntoihin. Ulkosuomalaisparlamentista hän on tiedottanut monilla Saksan Suomi-koulujen koulutuspäivillä, sekä erilaisissa suurlähetystön järjestämissä tilaisuuksissa. Kosketuspintaa kaikenikäisten ihmisten elämäntilanteisiin löytyy Suomi-koulun ja päivätyön piirissä lapsiperheiden kanssa, tyttären ja ystävien lasten kautta nuorten aikuisten elämään, läheisten ikäihmisten arjen haasteiden seuraaminen on avannut silmät todellisille yhteiskunnallisille epäkohdille. On hienoa, jos voimme yhdessä pyrkiä ulkosuomalaisuuteen liittyvien haasteiden ratkomiseen USPn toiminnan kautta.

Inka on ulkosuomalainen, äiti, vaimo, työssäkäyvä nainen ja hän on erittäin kiinnostunut USPn toiminnasta. Keski-Euroopan alueen edustaja on varapuhemies Kari Henrik Tumelius (UK). Inka Kuusela toimii parlamentin puhemiehistössä hänen henkilökohtaisena varahenkilönään.