Suomi-Seura toteuttaa ensimmäistä kertaa virtuaalisen Suomi-kylän, joka on uusi kohtaamispaikka maailmalla oleville suomalaisille, ulkosuomalaistoimijoille ja suomalaisille yrityksille. Suomi-kylä on avoin avoin kaikille ulkosuomalaisille ja ulkosuomalaisuudesta kiinnostuneille 7. – 13.6.2021.
Suomi-kylässä järjestetään myös ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto, ensimmäistä kertaa etänä.

Koronapandemia on pakottanut suomalaiset asuinpaikkaan katsomatta sopeutumaan erilaisiin rajoituksiin ja miettimään vaihtoehtoisia toimintatapoja, jotta asiat hoituisivat niin kuin ennen. Ulkosuomalaiset ovat myös joutuneet luopumaan vuosittaisista Suomen vierailuistaan ja monen mielessä on jo tuleva kesä.

Ulkosuomalaisten yhteydenpito Suomessa asuviin sukulaisiin ja tuttaviin on pandemian vuoksi jäänyt lähinnä verkkoyhteyksien varaan. On ymmärrettävää, että kaipuu läheisempään kanssakäymiseen on suurta. Suomi-Seurassa haluamme vastata ulkosuomalaisten Suomi-ikävään ja viemme kotimaatamme maailmalle ulkosuomalaisten luokse, toteaa Suomi-Seuran puheenjohtaja Markus Aaltonen.

Maailmalla on noin 2 miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä, joista 300 000 on Suomen kansalaisia. Äänioikeutettuja asuu maailmalla yli 254 000.

Lue lisää: Suomi-kylä

Yritykset ovat tervetulleita mukaan Suomi-kylään:
YRITYKSILLE_Suomi-kylä maailmalla[28149] (pdf)

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Tina Strandberg [email protected] puh. +358 (0)44 712 9230.
Suomi-kylä: palvelupäällikkö Kaisa Pudas [email protected] puh. +358 (0)44 710 9606.
Ulkosuomalaisparlamentti: parlamenttisihteeri Sini Castrén [email protected] +358 (0)44 710 9387.