Matkustamiseen liittyvät koronatoimet ovat päättyneet Suomen rajoilla – 1.7. alkaen rajoilla ei tarvitse esittää todistuksia tai käydä testeissä

0

Päivitetty 30.6.2022

Rajatarkastuksissa on palattu koronapandemiaa edeltävään tilanteeseen

Koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset ovat päättyneet eikä Suomeen saapuvilta matkustajilta enää edellytetä rokotus- tai koronatestitodistuksia eikä rajanylityspaikoilla tehdä koronatestejä.

Rajatarkastuksissa on palattu koronapandemiaa edeltävään tilanteeseen.

Lue lisää:

Koronarajoitusten päättyminen 1.7.2022 koskee Suomen rajoja. Lentojen vaatimukset ja lennonvaihtomaiden rajoitukset voivat olla edelleen voimassa ja saattavat muuttua pandemiatilanteesta riippuen. Tarkista aina lentojen ajankohtainen tilanne ja jatkoyhteydet Suomeen suoraan lentoyhtiöltäsi sekä kauttakulkuvaatimukset vaihtomaan viranomaisilta.

Eri maiden koronatodistusten käytännöt ja vaatimukset rajanylitystilanteessa vaihtelevat. EU-maita koskevat matkustusohjeet ja -rajoitukset on koottu Re-open EU -verkkosivustolle.

Myös koronapandemiaan liittyvät terveysturvallisuustoimet Suomen rajanylityspisteillä ovat päättyneet

EU:n koronatodistuksen käyttö Suomessa on loppunut. Perjantaista 1.7. lähtien matkustajien ei enää tarvitse esittää koronarokotuksiin tai sairastettuun tautiin liittyviä todistuksia maahan tultaessa eikä käydä koronatestissä. Koronaan liittyvien terveysturvallisuustoimien päättyminen koskee kaikkia matkustajia.

Kun matkustat Suomesta ulkomaille

Vaikka terveysturvallisuustoimet Suomen rajoilla päättyvät, voivat muut maat edelleen rajoittaa matkustamista koronapandemian takia. Kaikkien Suomesta ulkomaille matkustavien tulee tarkistaa matkustamiseen mahdollisesti liittyvät rajoitukset kohdemaan viranomaisilta.

Jotkut maat saattavat vaatia esimerkiksi EU:n digitaalista koronatodistusta maahan pääsemiseksi. EU:n digitaalisia koronatodistuksia myönnetään matkustuskäyttöön ainakin kesäkuun 2023 loppuun asti.