Yhdysvaltojen ja Latinalaisen Amerikan alue

Teuvo Pulkkinen

 

teuvo_pulkkinen@hotmail.com

Teuvo Pulkkinen syntyi Varkaudessa, Suomessa vuonna 1947.

Hän suoritti Diplomi-insinöörin (Master of Science) tutkinnon Teknillisessä korkeakoulussa Otaniemessä (nykyisin Aalto-yliopisto) vuonna 1972, aloittaen työuransa A.Ahlström -yhtiössä Suomessa. Useamman teknillisen ja johtavan tehtävän jälkeen hänet nimitettiin v. 1989 A.Ahlström Osakeyhtiön Suomen höyrykattilatehtaan toimitusjohtajaksi.

Vuonna 1992 Teuvo muutti perheineen Yhdysvaltoihin, siirtyen silloin San Diegossa sijainneeseen Alhström Pyropower kattilaliiketoiminnan pääkonttoriin.

Kun yhdysvaltalainen Foster Wheeler Energy Corporation osti Ahlströmin höyrykattilabisneksen v. 1995, Teuvo siirtyi työskentelemään FWE-konsernin pääkonttoriin New Jerseyn Clintoniin.

Vuonna 2000 Teuvo siirtyi Mitsui Babcock Energy Ltd:n palvelukseen Iso-Britanniaan ja hän muutti Renfrew’iin Skotlantiin.

Vuonna 2002 hän siirtyi Alstom Power Indian Boilerin toimitusjohtajaksi ja muutti Intiaan, asuen ensin kaksi vuotta Durgapurissa Länsi-Bengalissa ja sittemmin New Delhissä.

Palattuaan Yhdysvaltoihin, Teuvo aloitti oman Power Consulting -yrityksensä San Diegossa vuonna 2006.

Teuvo on palvellut useiden energiayhtiöiden hallituksissa: Shinko Pyropowerin hallituksessa Japanissa, Fakop Pyropowerin hallituksen puheenjohtajana Puolassa, Bioflown hallituksessa Ruotsissa ja Ahlström Development Coorporationin hallituksessa San Diegossa.

Hän oli San Diegon FinnFestin hallituksen jäsen 2010-11.

Teuvo on Finnish American Chamber of Commerce San Diegon perustajajäsen, ja toimi sen ensimmäisenä puheenjohtajana 2013-15. Tällä hetkellä hän on FACC SD:n varapuheenjohtaja.

Teuvo oli vuonna 2015 perustamassa myös Finlandia Foundation Nationalin San Diegon ryhmää, joka on osa San Diegon House of Finlandia. Tällä hetkellä Teuvo on House of Finlandin ja FFN:n alueosaston varapuheenjohtaja. Vuonna 2016 hänet nimitettiin Finlandia Foundation Nationalin hallitukseen, jossa hän toimii edelleen luottamusmiehenä ja hallituksen jäsenenä.

Teuvo on osallistunut ulkosuomalaisparlamentin istuntoihin vuodesta 2010.

Hänellä ja hänen puolisollaan Marjutilla on kaksi aikuista lasta Emmi ja Anssi ja kolme lastenlasta. Teuvo ja Marjut asuvat San Diegossa ja viettävät kesänsä Suomen kesämökillään.

Yhdysvaltojen ja Latinalaisen Amerikan alueen edustajana toimii Hanna Wagner (Washington DC, USA). Teuvo Pulkkinen on parlamentin puhemiehistössä hänen henkilökohtainen varahenkilönsä.