Kuva: Katri Pyynöinen

Aika: 11. – 12.6.2020
Paikka: Finlandia-talo, Helsinki
Järjestäjä: Suomi-Seura ry

Ulkosuomalaisparlamentti (USP) on ulkosuomalaisyhteisöjen yhteistyöfoorumi, jonka tehtävänä on edistää ulkosuomalaisten asemaa. USP:n toimintaa koordinoi Suomi-Seura ry.

Miten mukaan USP:n toimintaan?

USP koostuu maailmalla toimivien ulkosuomalaisyhteisöjen edustajista. Ulkosuomalaisyhteisöt, jotka ovat ratifioineet USP:n säännöt, ovat mukana sen toiminnassa ja voivat jättää aloitteita istunnon käsiteltäviksi sekä lähettää edustajia istuntoon.
Jokainen ulkosuomalainen voi osallistua ulkosuomalaisparlamentin toimintaan paikallisen ulkosuomalaisyhteisön kautta.
Jos ulkosuomalaisyhteisönne ei vielä ole mukana USP:n toiminnassa, ehditte mukaan vuoden 2020 istuntoon ratifioimalla USP:n säännöt 11.3.2020 mennessä.
Ohjeet ja ratifiointilomake

USP:n istunnon ohjelma julkaistaan tällä sivulla myöhemmin.

Aloitteiden jättäminen istuntoon

Jokainen USP:n säännöt ratifioinut ulkosuomalaisyhteisö voi jättää istunnon käsiteltäviksi aloitteita ulkosuomalaisille tärkeistä asioista, joita tulee parantaa tai muuttaa. Aloitteiden viimeinen jättöpäivä on 11.3.2020. Aloitelomake:
Aloite_Motion_2020 (doc)
Aloite_Motion_2020 (pdf)

Yhteisön ilmoittautuminen istuntoon

Ulkosuomalaisyhteisön tulee ilmoittaa, että se osallistuu USP:n istuntoon. Yhteisön viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.3.2020. Kutsut USP:n säännöt ratifioineille yhteisölle lähetetään ensisijaisesti sähköisesti 11.12.2019 mennessä. Seuratkaa postianne!

Edustajien ja tarkkailijoiden ilmoittautuminen istuntoon

Istuntoon ilmoittautunut ulkosuomalaisyhteisö voi lähettää edustajia istuntoon seuraavasti:
• Yhteisö, jolla on alle 500 jäsentä, voi lähettää yhden edustajan.
• Yhteisö, jolla on yli 500 jäsentä, voi lähettää kaksi edustaja.
• Yhteisö, jolla on yli 1000 jäsentä, voi lähettää kolme edustajaa.

Tarkkailijoiden määrästä ei ole säädetty. Huomaa, että tarkkailija saa seurata täysistuntoa ja osallistua valiokuntatyöhön, jos valiokunnassa on tilaa ja valiokunta sen sallii. Tarkkailijalla ei ole puhe- eikä äänioikeutta täysistunnossa eikä valiokunnissa. Valiokunta voi halutessaan myöntää puheoikeuden tarkkailijalle.

Jokaisen edustajan ja tarkkailijan tulee ilmoittautua istuntoon. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.4.2020. Edustajan ja tarkkailijan verkkoilmoittautumislomake lähetetään USP:n istuntoon ilmoittautuneille yhteisöille.

Alle 30-vuotiaan istunto-osallistujan matka-avustus

Istuntoon tulevat alle 30-vuotiaat edustajat ja tarkkailijat voivat hakea matka-avustusta (hakemuksen voi tehdä myös yhteisön valtuuttama henkilö) seuraavasti:
• Pohjoismaista, Baltiasta tai Venäjältä tuleva 100 €
• muualta Euroopasta tulevat 300 €
• Euroopan ulkopuolelta tuleva 500 €
Viimeinen hakupäivä on 28.2.2020. Avustuspäätöksistä tiedotetaan maaliskuun aikana.
Hakemukseen liitetään Istunto-2020 Sopimus -lomake avustuksen myöntämisestä, käytön valvonnasta ja ehdoista. Toimita se Suomi-Seuraan hakulomakkeeseen liitettynä tai sähköpostitse. Allekirjoitetun sopimuksen voi myös lähettää postitse.
Verkkohakulomake
Istunto 2020Sopimus (doc)
Lisätietoa: Hanne Selin

Rekisteröitymismaksu

Istunnon rekisteröitymismaksu on 50 € /ilmoittautunut edustaja tai tarkkailija. Hinta sisältää istuntomateriaalin, ohjelmaan merkityn buffet-lounaan sekä kahvit. Maksu on henkilökohtainen ja se on maksettava 30.4.2020 mennessä.
Maksuohjeet ja peruutusehdot lisätään tänne myöhemmin.

Lisätietoja tapahtumasta:
Sini Castrén
parlamenttisihteeri
info@usp.fi, puh. +358 (0)44 710 9387

Muu ohjelma (alustava tieto)

Keskiviikko 10.6.2020

Avajaismessu

Klo 12 avajaismessu USP:n istuntoon osallistuville. Tilaisuudessa saarnaa ulkosuomalaisten oma piispa, Oulun piispa Jukka Keskitalo.
Paikka: Saksalainen kirkko, Bernhardinkatu 4.
Järjestäjä: Kirkon ulkosuomalaistyö, Kirkkohallitus

Aluekokoukset

USP:n kahdeksan aluetta kokoontuvat aluekokouksiin (ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin).
• Suomenruotsalaiset maailmalla
• Kanada
• Yhdysvallat ja Lat. Amerikka
• Keski-Eurooppa
• Etelä-Eurooppa, Afrikka ja Lähi-Itä
• Australia ja Aasia
• Itä-Eurooppa
• Pohjois-Eurooppa

Lauantai 13.6.2020

Ulkosuomalaisuuden tulevaisuuspäivä

Klo 10-15
Paikka : ilmoitetaan myöhemmin
Ohjelma: aamupäivällä yhteinen ohjelma, iltapäivällä työpajat.
Lisätietoa tapahtumasta ja verkkoilmoittautumislomakkeet tulossa myöhemmin.
Järjestäjä: Suomi-Seura ry, Kirkon ulkosuomalaistyö (Kirkkohallitus), Suomen Merimieskirkko ry ja Siirtolaisuusinstituutti