Ulkosuomalaisparlamentin istunto 11. – 12.6.2021

USP:n sininen kaarilogo

Vuonna 2021 ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto kokoontuu ensi kertaa digitaalisesti 11. -12.6.2021!

Tärkeät päivämäärät

Ulkosuomalaisyhteisöt, jotka ovat ratifioineet USP:n säännöt, voivat jättää aloitteita istunnon käsiteltäviksi sekä osallistua istuntoon.

Ulkosuomalaisyhteisöt ilmoittakaa osallistumisenne istuntoon viimeistään 10.3.2021
Yhteisön ilmoittautumislomake>
Jos ulkosuomalaisyhteisönne ei vielä ole mukana USP:n toiminnassa, ehditte mukaan vuoden 2021 istuntoon ratifioimalla USP:n säännöt 10.3.2020 mennessä.
Ohjeet ja ratifiointilomake>
Jokainen USP:n säännöt ratifioinut ulkosuomalaisyhteisö voi jättää istunnon käsiteltäviksi aloitteita ulkosuomalaisille tärkeistä asioista.
Aloitteet tulee toimittaa Suomi-Seuraan viimeistään 10.3.2021.
Ohjeet ja aloitelomake>

Vuoden 2021 istuntoon jo saapuneisiin aloitteisiin voit tutustua USP:n kotisivuilla.

Ulkosuomalaisyhteisöjen edustajien ja tarkkailijoiden tulee ilmoittautua istuntoon viimeistään 29.4.2021. Ilmoittautumislomake>
Istuntoon ilmoittautunut ulkosuomalaisyhteisö voi osallistua istuntoon seuraavasti:
• Yhteisö, jolla on alle 500 jäsentä: yksi edustaja.
• Yhteisö, jolla on yli 500 jäsentä: kaksi edustajaa.
• Yhteisö, jolla on yli 1000 jäsentä: kolme edustajaa.

Tarkkailijoiden määrästä ei ole säädetty. Tarkkailija saa seurata täysistuntoa ja osallistua valiokuntatyöhön, jos valiokunnassa on tilaa ja valiokunta sen sallii. Tarkkailijalla ei ole puhe- eikä äänioikeutta täysistunnossa eikä valiokunnissa. Valiokunta voi halutessaan myöntää puheoikeuden tarkkailijalle.
Huomaa, että digitaalisessa istunnossa voidaan joutua rajoittamaan valiokuntaan osallistuvien tarkkailijoiden lukumäärä, mikäli se ylittäisi sähköisen kokousalustan teknisen kantokyvyn.

Tervetuloa maailmanlaajuiseen parlamentti-istuntoon!
Lisätietoja:
Sini Castrén (parlamenttisihteeri)
puh: +358 44 7109387

Lue lisää: usp.fi

Tapahtuman järjestää Suomi-Seura ry.