Ulkosuomalaisparlamentti kokoontuu 11. – 12.6.2021 digi-istuntoon

Vuonna 2021 ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto kokoontuu ensi kertaa digitaalisesti! Etäistunto on poikkeusratkaisu, jonka perusteena ovat maailmanlaajuisen koronapandemian terveysturvallisuusriskit ja matkustusrajoitteet.

Digi-istunto uudistaa ulkosuomalaisparlamenttia osallistumisen kanavana ja tarjoaa kaikille USP:ssa mukana oleville 543 suomalaisyhteisöille 37 maassa yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua istuntoon maailmalta käsin.

Ulkosuomalaisparlamentin toiminta perustuu USP:n säännöt hyväksyneiden ulkosuomalaisyhteisöjen tekemiin aloitteisiin. Aloitteiden määräaika on kolme kuukautta ennen istuntoa. Vuoden 2021 istuntoon jo saapuneisiin aloitteisiin voit tutustua USP:n kotisivuilla.

Suomi-Seura ry vastaa ulkosuomalaisparlamentista. Digi-istunnon valmistelut ovat käynnissä ja istuntokutsut lähetetään kaikille USP-yhteisöille 10.12.2020 mennessä.

Tervetuloa maailmanlaajuiseen parlamentti-istuntoon!
Lisätietoa: parlamenttisihteeri Sini Castrén, Suomi-Seura ry, info@usp.fi, +358 44 7109387