Kuva: Katri Pyynöinen

Aika: 11. – 12.6.2020
Paikka: Finlandia-talo, Helsinki
Järjestäjä: Suomi-Seura ry

Ulkosuomalaisparlamentti (USP) on ulkosuomalaisyhteisöjen yhteistyöfoorumi, jonka tehtävänä on edistää ulkosuomalaisten asemaa. USP:n toimintaa koordinoi Suomi-Seura ry.

Miten mukaan USP:n toimintaan?

USP koostuu maailmalla toimivien ulkosuomalaisyhteisöjen edustajista. Ulkosuomalaisyhteisöt, jotka ovat ratifioineet USP:n säännöt, ovat mukana sen toiminnassa ja voivat jättää aloitteita istunnon käsiteltäviksi sekä lähettää edustajia istuntoon.
Jokainen ulkosuomalainen voi osallistua ulkosuomalaisparlamentin toimintaan paikallisen ulkosuomalaisyhteisön kautta.
Jos ulkosuomalaisyhteisönne ei vielä ole mukana USP:n toiminnassa, ehditte mukaan vuoden 2020 istuntoon ratifioimalla USP:n säännöt 11.3.2020 mennessä.
Ohjeet ja ratifiointilomake

USP:n istunnon ohjelma julkaistaan tällä sivulla myöhemmin.

Aloitteiden jättäminen istuntoon

Jokainen USP:n säännöt ratifioinut ulkosuomalaisyhteisö voi jättää istunnon käsiteltäviksi aloitteita ulkosuomalaisille tärkeistä asioista, joita tulee parantaa tai muuttaa. Aloitteiden viimeinen jättöpäivä on 11.3.2020. Aloitelomake:
Aloite_Motion_2020 (doc)
Aloite_Motion_2020 (pdf)

Yhteisön ilmoittautuminen istuntoon

Ulkosuomalaisyhteisön tulee ilmoittaa, että se osallistuu USP:n istuntoon. Yhteisön viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.3.2020. Kutsut USP:n säännöt ratifioineille yhteisölle lähetetään ensisijaisesti sähköisesti 11.12.2019 mennessä. Seuratkaa postianne!

Edustajien ja tarkkailijoiden ilmoittautuminen istuntoon

Istuntoon ilmoittautunut ulkosuomalaisyhteisö voi lähettää edustajia istuntoon seuraavasti:
• Yhteisö, jolla on alle 500 jäsentä, voi lähettää yhden edustajan.
• Yhteisö, jolla on yli 500 jäsentä, voi lähettää kaksi edustaja.
• Yhteisö, jolla on yli 1000 jäsentä, voi lähettää kolme edustajaa.

Tarkkailijoiden määrästä ei ole säädetty. Huomaa, että tarkkailija saa seurata täysistuntoa ja osallistua valiokuntatyöhön, mutta hänellä ei ole puhe- eikä äänioikeutta täysistunnossa eikä valiokunnissa. Valiokunta voi halutessaan myöntää puheoikeuden tarkkailijalle.

Jokaisen edustajan ja tarkkailijan tulee ilmoittautua istuntoon. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.4.2020. Edustajan ja tarkkailijan verkkoilmoittautumislomake lähetetään USP:n säännöt ratifioineille yhteisölle.

Alle 30-vuotiaan istunto-osallistujan matka-avustus

Istuntoon tulevat alle 30-vuotiaat edustajat ja tarkkailijat voivat hakea matka-avustusta (hakemuksen voi tehdä myös yhteisön valtuuttama henkilö) seuraavasti:
• Pohjoismaista, Baltiasta tai Venäjältä tuleva 100 €
• muualta Euroopasta tulevat 300 €
• Euroopan ulkopuolelta tuleva 500 €
Viimeinen hakupäivä on 28.2.2020. Avustuspäätöksistä tiedotetaan maaliskuun aikana.
Hakemukseen liitetään Istunto-2020 Sopimus -lomake avustuksen myöntämisestä, käytön valvonnasta ja ehdoista. Toimita se Suomi-Seuraan hakulomakkeeseen liitettynä tai sähköpostitse. Allekirjoitetun sopimuksen voi myös lähettää postitse.
Verkkohakulomake
Istunto 2020Sopimus (doc)
Lisätietoa: Hanne Selin

Rekisteröitymismaksu

Istunnon rekisteröitymismaksu on 50 € /ilmoittautunut edustaja tai tarkkailija. Hinta sisältää istuntomateriaalin, ohjelmaan merkityn buffet-lounaan sekä kahvit. Maksu on henkilökohtainen ja se on maksettava 30.4.2020 mennessä.
Maksuohjeet ja peruutusehdot lisätään tänne myöhemmin.

Lisätietoja tapahtumasta:
Sini Castrén
parlamenttisihteeri
info@usp.fi, puh. +358 (0)44 710 9387

Muu ohjelma (alustava tieto)

Keskiviikko 10.6.2020

Avajaismessu

Klo 12 avajaismessu USP:n istuntoon osallistuville. Tilaisuudessa saarnaa ulkosuomalaisten oma piispa, Oulun piispa Jukka Keskitalo.
Paikka: Saksalainen kirkko, Bernhardinkatu 4.
Järjestäjä: Kirkon ulkosuomalaistyö, Kirkkohallitus

Aluekokoukset

USP:n kahdeksan aluetta kokoontuvat aluekokouksiin (ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin).
• Suomenruotsalaiset maailmalla
• Kanada
• Yhdysvallat ja Lat. Amerikka
• Keski-Eurooppa
• Etelä-Eurooppa, Afrikka ja Lähi-Itä
• Australia ja Aasia
• Itä-Eurooppa
• Pohjois-Eurooppa

Lauantai 13.6.2020

Ulkosuomalaisuuden tulevaisuuspäivä

Klo 10-15
Paikka : ilmoitetaan myöhemmin
Ohjelma: aamupäivällä yhteinen ohjelma, iltapäivällä työpajat.
Lisätietoa tapahtumasta ja verkkoilmoittautumislomakkeet tulossa myöhemmin.
Järjestäjä: Suomi-Seura ry, Kirkon ulkosuomalaistyö (Kirkkohallitus), Suomen Merimieskirkko ry ja Siirtolaisuusinstituutti