Tukihenkilöt

Suomi-Seuran tukihenkilöt ovat pitkään maailmalla asuneita suomalaisia, jotka neuvovat alueelle muuttajia kohdemaan asioissa.

Tukihenkilöt asuvat seuraavissa maissa: Argentiina, Australia, Espanja, Italia, Irlanti, Iso-Britannia, Japani, Kreikka, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tanska, Thaimaa, Turkki, Viro ja Yhdysvallat.

Tukihenkilöiden antama neuvonta on osa Suomi-Seuran neuvontapalvelua. Heidän yhteystietonsa annetaan Suomi-Seuran jäsenille.

Tukihenkilöiden tarjoama neuvonta on kysyjälle maksutonta silloin, kun sitä ei aiheudu kustannuksia tukihenkilölle.

Tukihenkilöt eivät välitä majoitusta, asuntoja eivätkä etsi työ-, opiskelu- tai harjoittelupaikkoja.

Aloittakaa hyvissä ajoin ennen muuttoa ottamaan selvää uuden kotimaan oloista ja muuttoon liittyvistä asioista. Näihin saa todella asiantuntevaa apua Suomi-Seuran neuvontapalvelusta ja sitä kautta myös Suomi-Seuran tukihenkilöistä. Älkää antako alkuvaikeuksien lannistaa itseänne, eri maissa on eri tavat, jotka monta kertaa meistä suomalaisista tuntuvat hulluilta, mutta maassa maan tavalla. Maan kielen osaaminen auttaa nopeaan sopeutumiseen.” Näin neuvoo Marko Suomalainen (kuvassa) Suomi-Seuran tukihenkilö Kreikka, Thessaloniki.

Lisätietoa:
Hanne Selin