6.6.2021

Virtuaalinen Suomi-kylä kokoaa maailmalla asuvat suomalaiset yhteiseen tapahtumaan 7.-13.6.2021. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Suomi-kylätapahtuma luo rajat ylittäviä kohtaamisia ja yhteisiä tunnemuistoja, avaa uudenlaista yhteiskunnallista vuoropuhelua ulkosuomalaisuudesta sekä esittelee suomalaista osaamista maailmalla. Suomi-kylän järjestää Suomi-Seura ry yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kylä on auki koko tapahtumaviikon 24/7.

Suomi-kylän ensimmäisenä päivänä 7.6. klo 17 (UTC+3.) eetterin valtaa Euroopan lupaavimman 35 innovaattorin joukkoon valittu futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen, jonka aiheena on kaikkia askarruttava yhteisöllisyyden ja kohtaamisten tulevaisuus.

Kaikille kulttuurin ystäville on tarjolla niin ikään maanantaina 7.6. klo 20 (UTC+3) legendaarinen haastattelu, kun maailmankuulua kapellimestariamme Osmo Vänskää haastattelee filmitähti Liana Kaarina.

Suomi-kylässä esiintyy myös maailmanlaajuinen ulkosuomalaiskuoro. Ainutlaatuiseen virtuaalikuorohankkeen esitykseen osallistuu kuorolaisia 30 suomalaisesta kuorosta Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta. Ulkosuomalaiskuoro esittää Jukka Kuoppamäen laulun ”Sininen ja valkoinen”.

Maanantaina Suomi-kylässä keskustellaan myös ulkosuomalaisuuden tunnemyrskyistä, Suomen työmarkkinoista, etäopiskelusta ja kosmopoliittisesta identiteetistä.

Maailmalla on noin 2 miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä, joista 300.000 on Suomen kansalaisia. Äänioikeutettuja asuu maailmalla yli 254.000. Suomi-kylässä kohtaavat kansainväliset suomalaiset, Suomen viranomaiset, suomalaiset yritykset ja muut suomalaistoimijat. Suomi-kyläviikon aikana eduskunta tarjoaa mahdollisuuden etävierailuun Teams-yhteyden välityksellä. Sisäministeriön johdolla valmistellaan parhaillaan uutta ulkosuomalaisstrategiaa. Suomi-kylässä kuullaan ulkosuomalaisia strategian valmistelua varten.

Suomi-kylän toteuttaa ulkosuomalaisten asiatuntijajärjestö Suomi-Seura ry, jonka yhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat valtionhallinto, kaupungit, järjestöt ja yritykset. Yhteistyökumppanina on myös Hyvin sanottu -hanke.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaatii rekisteröitymisen.

Ilmoittaudu Suomi-kylätapahtumaan tästä linkistä

Lue Suomi-kylän ohjelma

Mediayhteydenotot:

6.6. saakka Tina Strandberg, Suomi-Seura ry, [email protected] puh. +358 (0)44 712 9230.

7.– 13.6. Senni Jyrkiäinen, Suomi-Seura ry, [email protected] puh. +358 (0)41 7310683.