TIEDOTE: Nobelisti Bengt Holmström haastattelussa Suomi-kylässä 8.6.2021

08.06.2021
Mitä kuuluu maailmankuululle nobelistillemme, professori Bengt Holmströmille? Vuoden ulkosuomalaiseksi 2008 valittu Bengt Holmström on suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikulan haastattelussa tiistaina 8.6. klo klo 19–20 (UTC+3). Aiheina mm. suomalaiset maailmalla, Suomen globaali rooli ja näkyvyys sekä maailmantalouden tilanne pandemian jälkeen.

Suomi-kylässä esitellään niin ikään tiistaina tutkimustuloksia ulkosuomalaisten äänestyskäyttäytymisestä, ideoidaan suomalaista digitaalista henkilöllisyyttä ja annetaan vinkkejä miten ulkosuomalainen nuori voi opiskella suomalaisessa lukiossa. Suomi-kyläläisillä on myös mahdollisuus osallistua Erätauko-keskusteluihin.

Suomi-kyläviikon aikana eduskunta tarjoaa mahdollisuuden etävierailuun Teams-yhteyden välityksellä. Parhaillaan valmistellaan sisäministeriön johdolla uutta ulkosuomalaisstrategiaa ja siihen liittyviä kuulemisia järjestetään Suomi-kylässä.

Maailmalla on noin 2 miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä, joista 300 000 on Suomen kansalaisia. Äänioikeutettuja asuu maailmalla yli 254 000. Suomi-kylässä kohtaavat kansainväliset suomalaiset, Suomen viranomaiset, suomalaiset yritykset ja muut suomalaistoimijat. Suomi-kylän toteuttaa ulkosuomalaisten asiatuntijajärjestö Suomi-Seura ry, jonka yhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat valtionhallinto, kaupungit, järjestöt ja yritykset. Suomi-kylässä toteutetaan myös Hyvin sanottu -hanketta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaatii rekisteröitymisen.

Ilmoittaudu Suomi-kylätapahtumaan tästä linkistä

Tutustu Suomi-kylän ohjelmaan

 Median yhteydenotot:

Senni Jyrkiäinen, Suomi-Seura ry, [email protected] puh. +358 (0)41 7310683.

Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisuuden asiantuntijajärjestö. Tarjoamme maailmalla oleville suomalaisille neuvontaa ja toimimme ulkosuomalaisten etujärjestönä. Suomi-Seuralla on ulkosuomalaisparlamentti.

Suomi-Seura vahvistaa noin 2 miljoonan ulkosuomalaisen yhteyksiä Suomeen ja tuo ulkosuomalaisuutta näkyväksi yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Suomi-Seura edistää ulkosuomalaisten ja Suomen välistä vuorovaikutusta, vaalii kulttuurista yhteyttä ja vahvistaa Suomi-kuvaa maailmalla.

Suomi-Seura julkaisee Suomen Silta -lehteä https://suomi-seura.fi/suomen-silta-lehti/