Päivi Arvonen on vapaa toimittaja ja valokuvaaja, joka on erikoistunut muun muassa ihmisoikeuskysymyksiin, uskontoihin, kulttuureihin, kehitysyhteistyöhön ja matkailuun.
Arvonen asui Egyptissä vuosina 2004–2016 ja hän on työskennellyt Euroopan maiden lisäksi useissa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maissa sekä Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Thaimaassa ja Intiassa.

Intiassa Arvonen on perehtynyt erityisesti kehitysyhteistyöhankkeisiin niin maaseudulla kuin Mumbain slummeissa, naisten asemaan, kastittomien elämään sekä hindujen pyhimpään kaupunkiin Varanasiin. Arvonen on vieraillut vuodesta 2007 lähtien lähes puolessa Intian 29 osavaltiosta. Intiassa Arvonen on ollut kahdesti Ulkoministeriön toimittajien matka-apurahan osarahoituksella ja muut matkat ovat olleet omakustanteisia työmatkoja. Koulutukseltaan Arvonen on teologian maisteri ja uskontotieteilijä.

”Näyttelyn kuvat ovat kaleidoskooppimainen kurkistus kokemuksiini Intiassa, jossa minua viehättää erityisesti arjessa monin tavoin näkyvä ikivanha kulttuuriperinne. Mieluisimmat kuvauskohteeni Intiassa ovat pyhät miehet eli sadhut, apinat sekä vapaana kaduilla kulkevat lehmät”, Arvonen kertoo.

Näyttelyvieraiden luettavissa on Arvosen Intiasta kirjoittamia ja kuvittamia artikkeleja, joita ovat julkaisseet mm. Lännen media, Keskisuomalainen, Helsingin sanomat, MTV -Uutiset verkkosivusto, sekä aikakaus-, yritys- ja ammattilehdet kuten Käsi Kädessä (nykyinen Tunne & Mieli), Pro-ammattiliiton lehti, Blue Wings ja Matkaopas)

Paikka: Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 3. krs, 00170 Helsinki

Päivi Arvosen Intia-valokuvanäyttely 30.8. saakka Suomi-Seurassa toimiston aukioloaikoina arkisin klo 9.00-15.00. Vapaa pääsy.
Arvosen kuvia Instagarmissa: www.instagram.com/paiviarvonen
Päivi Arvosen verkkosivut: www.timantti-idea.net,