Suomi-Seuran uusi työntekijä esittäytyy: palvelupäällikkö Senni Jyrkiäinen

Olen Suomi-Seurassa maaliskuun lopulla aloittanut palvelupäällikkö Senni Jyrkiäinen. Taustaltani olen viime vuonna Helsingin yliopistosta tohtoriksi väitellyt sosiaaliantropologi. Tutkijan tehtävien lisäksi olen urani varrella työskennellyt koulutuksen parissa. Opintoni ja työni ovat vieneet minua Egyptiin ja muihin Lähi-idän maihin, ja Euroopassa olen asunut ajanjaksoja Berliinissä, Wienissä ja Uppsalassa. Ulkosuomalaisuus on osa sukuni historiaa Amerikan-kävijöineen ja Ruotsiin muuttajineen.

Minua kiinnostaviin teemoihin kuuluvat ihmisten liikkuvuus ja se, miten ihmiset voivat etäisyyksienkin päästä solmia suhteita ja muodostaa yhteisöjä uusia teknologioita käyttäen. Näiden teemojen parissa pääsen työskentelemään nyt ulkosuomalaisten asiantuntijajärjestö Suomi-Seurassa, jossa tehtäväni on kehittää ulkosuomalaisten palvelua digitaalisin välinein rakentamalla viestinnällisiä siltoja fyysisesti toisistaan etäällä olevien ulkosuomalaistoimijoiden kesken sekä lujittaa järjestön asiantuntijuutta vahvistamalla yhteistyöverkostoja ja edistämällä ulkosuomalaisuustutkimusta. On ilo liittyä Suomi-Seuraan!

Yhteystiedot: senni.jyrkiainen@suomi-seura.fi