Suomi-Seura ry:n hallitus 2020. Kuvasta puuttuu hallituksen jäsen Petri Tuomi-Nikula.

Tiedote. Julkaistu: 02.10.2020, 14:00
Suomi-Seura ry

Suomi-Seura ry:n vuosikokous on valinnut ulkosuomalaisten etuja ajavan asiantuntija- ja palvelujärjestön johtoon jatkamaan valtiopäiväneuvos Markus Aaltosen Seinäjoelta. Yhdistyksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii maakuntaneuvos Kimmo Kajaste Porvoosta ja toisena varapuheenjohtajana HuK Maria Lohela Helsingistä.

Muuttoliikkeen seurauksena Suomen rajojen ulkopuolella asuu noin 300 000 Suomen kansalaista sekä lähes kaksi miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä. Suomi-Seuran neuvontapalveluihin tulee vuosittain yli tuhat yhteydenottoa. Yleisimpiä kysymyksiä ovat mm. mitä ovat ulkomaille muuton yhteydessä hoidettavat viranomaisasiat, verottajan suhtautuminen muuttoon, mitä tapahtuu sosiaaliturvalle, kouluvaihtoehdot, perintöasiat sekä opiskeluun ja kansalaisuuteen liittyvät kysymykset. Korona-epidemian aikana kasvanut ulkosuomalaisten neuvonnan ja ohjeistuksen tarve on näkynyt Suomi-Seuran neuvontapalveluissa lisääntyneinä yhteydenottoina. Korona on myös lisännyt ulkosuomalaisten halukkuutta palata takaisin Suomeen.

Parasta aikaa elämme globaalin koronakriisin keskellä ja tiedontulva on valtava. Oikean, luotettavan tiedon merkitys on keskeistä. Suomi-Seura vastaa maailmalla olevien suomalaisten kasvavaan neuvonnan ja ohjeistuksen tarpeeseen kehittämällä palvelukanaviaan, toteaa Suomi-Seuran puheenjohtaja Markus Aaltonen.

Suomi-Seura haluaa jatkossa kohdentaa selkeämmin palveluja eri ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville ulkosuomalaisille myös verkossa. Syyskuussa avautuivat uudistetut neuvontasivustot ulkosuomalaisille nuorille ja senioreille. Kokonaisuutta täydentää yhteistyöhankkeena Kansanvalistusseuran kanssa toteutettu Perhe maailmalla -sivusto. Kyseessä on ainutlaatuinen palvelukokonaisuus maailmalla liikkuvien suomalaisten paremman ja sujuvamman arjen puolesta. Tutustu verkkosivustustoihin osoitteissa nuoretmaailmalla.fi, senioritmaailmalla.fi ja perhemaailmalla.fi

Suomi-Seura ry:n hallituksen kokoonpano vuonna 2020

Lisätietoa: toiminnanjohtaja Tina Strandberg, Suomi-Seura ry, +358 (0)44 7129 230, [email protected]