FinnFest USA 2018 Tampere

FinnFest USA -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa 35 -vuotisen historiansa aikana Suomessa Tampereella 24. – 29. kesäkuuta. Perinteisesti FinnFest kokoaa amerikansuomalaiset ympäri Pohjois-Amerikkaa kerran vuodessa pidettävään festivaalitapahtumaan. FinnFest tarjoaa tilaisuuden amerikansuomalaisille tavata toisiaan ja viettää aikaa suomalaisessa hengessä.

Tämän vuoden FinnFest – ohjelma kurkistaa nykypäivän elämään Suomessa. Keskusteluissa käsitellään vuoden 1918 tapahtumia, Suomen siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa sekä tasa-arvoa. Päivien aikana tutuiksi tulevat myös suomalainen kuvataide, musiikki, kartanoiden historia ja tekstiilidesign.

”FinnFest USA -tapahtumat ovat informatiivisia ja uskomme, että ne auttavat amerikkalaisia ymmärtämään Suomea syvemmin”, toteaa FinnFest USA:n presidentti, Suomen kunniakonsuli K. Marianne Wargelin ja jatkaa: ”Haluamme luoda vuoropuhelun nykyajan hajallaan asuvien suomalaisten välille.”

FinnFest USA perustettiin Suomi-Seura ry:n aloitteesta ja ensimmäinen FinnFest pidettiin Minneapoliksessa vuonna 1983. Siitä lähtien Suomi-Seura on tukenut tapahtuman järjestämistä eri puolilla USA:ta.

Ulkomailla asuu noin kaksi miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä. Heistä Yhdysvalloissa asuu noin 700 000 ja Ruotsissa 720 000. Yhdysvalloissa toimii runsas 300 elinvoimaista amerikansuomalaista yhteisöä, jotka ylläpitävät suomen kieltä ja suomalaista kulttuuriperintöä. Suomi-kouluja Yhdysvalloissa on 14 ja niissä on noin 780 lasta ja nuorta. Suomi-kouluissa opetetaan maassa asuville ulkosuomalaislapsille suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria. Suomalaisuus elää amerikansuomalaisissa yhteisöissä voimakkaana eikä ole häviämässä valtaväestöön.

Lisää FinnFest USA 2018 Tampere -tapahtumasta https://finnfest.us/festival_2018/

Lisätietoa: FinnFest USA:n presidentti, kunniakonsuli Marianne Wargelin kmwargelin@comcast.net, puh. +358 4654 20198