Suomi-koulut on Vuoden ulkosuomalainen 2017.

Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät järjestettiin 1.-2.8.2017 Helsingissä Opetushallituksen tiloissa. Koulutuspäiville osallistui noin 90 opettajaa 50 eri koulusta eri puolilta maailmaa.

Päivien teemana oli ”Suomi-koulujen suuri kertomus: Historiaa ja tulevaisuutta -kun Suomi täyttää sata!” Ajankohtaisten luentojen ja työpajatyöskentelyn lisäksi päivillä vietettiin parikin juhlahetkeä: Vuoden ulkosuomalainen 2017 -kunniakirjat luovutettiin Suomi-kouluille sekä vietettiin julkistamisjuhlia Helena Korpelan laatiman Suomi-koulujen historiikin ”Me ja meidän Suomi-koulu” ilmestymisen kunniaksi. Paikalla edustettuina olleet Suomi-koulut saivat sekä Vuoden ulkosuomalainen 2017 -kunniakirjan, että uunituoreen historiikin viemisiksi kouluihinsa.

Suomi-koulut tekevät arvokasta työtä suomen kielen ja kulttuurin hyväksi kaikissa maanosissa. Suomi-koulujen piirissä toimii koko ajan kasvava joukko lapsia ja aikuisia. Suomi-Seura ry tekee jatkuvasti töitä sen eteen, että tämä työ tunnettaisiin myös Suomessa ja toiminnan jatkuvuus turvattaisiin. Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät järjestävät yhteistyössä Suomi-koulujen tuki ry, Opetushallitus ja Suomi-Seura ry.