Suomi-koulujen toimijoita kokoontuu tänään hallintopäiville.

Suomi-Seuran järjestämä ensimmäinen Suomi-koulujen hallintopäivä on täydessä vauhdissa! Osallistujia on yli 30 yhdeksästä maasta: edustettuina ovat Arabiemiraatit, Australia, Espanja, Iso-Britannia, Itävalta, Kanada, Kiina, Ranska ja Saksa. Päivän aikana on luvassa tiivis tietopaketti Suomi-koulujen toiminnan rahoituksesta EU:n tietosuoja-asetukseen.

Suomi-koulujen hallintopäivä 2018 ohjelma

Päivän vetäjinä toimivat (kuvassa vasemmalta) Kari Henrik Tumelius (Manchesterin Suomi-koulu), Inka Kuusela (Frankfurtin suomalainen kouluyhdistys), Leila Jäämuru (Pohjois-Teksasin Suomi-koulu), Virpi Wallenius-Jokinen sekä Suomi-Seurasta Maarit Hyvärinen (Suomi-koulu koordinaattori) ja Päivi Kukkakorpi (jäsensihteeri, puuttuu kuvasta).

Suomi-kouluja on maailmalla 40 maassa yhteensä noin 140 ja niissä opiskelee yli 4 000 ulkosuomalaislasta ja -nuorta. Suomi-Seura ry jakaa Opetushallituksen myöntämää valtionavustusta Suomi-kouluille.