KUTSU”Siivet vievät, juuret Suomessa – välittääkö Suomi?”

Avoin yleisötilaisuus 7.10.2019 klo 13-14 Eduskunnan Kansalaisinfossa, Pikkuparlamentti (Arkadiankatu 3).

Ulkosuomalaisia on noin 2 miljoonaa ja ulkokansalaisia on 300 000. Ulkosuomalaisten verkosto kasvaa, laajenee ja monimuotoistuu. ”Mikä on ulkosuomalaisten rooli koulutuksen, innovaatioiden ja kansalaisosallistamisen Suomessa – ja onko Suomi tähän valmis?, kysyy Suomi-Seura ry:n puheenjohtaja, USP:n puhemies Markus Aaltonen eduskuntaryhmiltä tilaisuudessa, jonka järjestää edustaja Sari Sarkomaa yhdessä Suomi-Seuran kanssa. Läsnä ovat myös USP:n varapuhemiehet maailmalta.

Tilaisuudessa julkistetaan Turun yliopiston tohtorikoulutettava Outi Arvolan Suomi-Seuralle tekemä ulkosuomalaisnuoria koskeva selvitys ”Siivet vievät, juuret Suomessa”. Mitä nuoret toivovat Suomelta? Millaisena Suomi näyttäytyy heidän vastauksissaan? TERVETULOA!

Tilaisuus on osa ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön syyskokousta 7.-8.10.2019. Sen agendalla on Ylen ohjelmiston monipuolisuus ja näkyvyys maailmalla, sekä tutustuminen Väestörekisterikeskuksen johdon kanssa kansallisen sähköisen tunnistautumisen tarpeisiin ja nykytilaan.

Ohjelmajuliste ja lisätietoa: http://www.usp.fi/ajanko/index.php?kieli=fi