Nuoret

Siivet vievät, juuret Suomessa – Suomi-Seura ulkosuomalaisnuorten palvelujen tarjoajana – selvitys tuo uutta tietoa 18 – 29 -vuotiaista ulkomailla asuvista suomalaista nuorista. Tavoitteenamme on selvityksen pohjalta kehittää nuorille suunnattuja palveluita ja lisätä nuorten näkyvyyttä toiminnassamme: Suomi-Seura haluaa olla mukana matkalla, kun suomalaisnuorten siivet vievät heidät maailmalle!

Lämmin kiitos selvityksen pohjana olevaan kyselyyn vastanneille! Kiitämme myös kaikkia ulkosuomalaisia, ulkosuomalaisyhteisöjä ja -mediaa, Suomi-kouluja, suomalaisia ulkomaankouluja, seurakuntia sekä Merimieskirkkoa avusta kyselyn levittämisessä.

Pääset tutustumaan Suomi-Seuran nuorisoselvitykseen kuvaa klikkaamalla. Ruotsinkielinen tiivistelmä sivulla 4 ja englanninkielinen sivulla 5.

Hyödyllistä tietoa ulkosuomalaisnuorelle

Suomen kansalaisuuden säilyttäminen

Jos olet kaksoiskansalainen ja asut ulkomailla, saatat menettää Suomen kansalaisuuden 22 vuotta täytettyäsi. Suomen kansalainen, jolla on myös jonkin vieraan valtion kansalaisuus, säilyttää Suomen kansalaisuuden vain, jos hänellä on riittävä yhteys Suomeen.

Lue lisää: Kansalaisuuden menettäminen 22-vuotiaana

Suomeen opiskelemaan, harjoitteluun ulkomaille, ulkomainen tutkinto?

Mistä löydät tietoa, jos asut ulkomailla ja haluat tulla opiskelemaan Suomeen? Tai jos opiskelet  Suomessa korkeakoulussa tai yliopistossa ja haluat lähteä kansainväliseen harjoitteluun ulkomaille? Tiesitkö muuten, että ulkomailla on useita suomalaisia organisaatioita, jotka tarjoavat työharjoittelupaikkoja? Kenties sinua askarruttaa millaisen kelpoisuuden toisessa maassa suoritettu tutkinto antaa työtä tai opiskelupaikkaa haettaessa Suomessa? Näistä asioista löydät tietoa alla olevien linkkien kautta. Ota yhteyttä Suomi-Seuran neuvontapalveluun, jos kaipaat lisätietoja.

Opiskelemaan Suomeen

Harjoittelemaan ulkomaille suomalaisorganisaatioihin