Kirjailija Mika Keränen vastaanottaa Vuoden ulkosuomalainen -kunniakirjan ja -mitalin Suomi-Seuran puheenjohtajalta Jarmo Virmavirralta.
Vuoden ulkosuomalainen 2018, Tartossa, Virossa asuva kirjailija Mika Keränen sai tunnustuksensa 30. toukokuuta Helsingin Eesti-Majassa eli Viro-keskuksessa pidetyssä tilaisuudessa.  Tunnustuksen myöntää vuosittain Suomi-Seura ry.

Mika Keränen, 44, on palkittu Viron parhaana lastenkirjailijana teoksesta Peidetud hõbedane aardelaegas (suom. Hopeinen aarrearkku, 2010) ja se sai Viron kulttuurirahaston palkinnon. Tänä vuonna hän sai Tarton kaupunginkirjailija -arvonimen.

Keränen on kirjoittanut kirjoja sekä suomeksi että viroksi. Lisäksi hän on toiminut suomen opettajana Tartossa.

– Sillä työllä, mitä Mika on kirjailijana tehnyt, on suuri merkitys. Viro on hyvin kirjallinen kansa ja kirjallisuuden arvostus on korkealla. Siksi suomalaisen kirjailijan menestyksellä on paljon kulttuurista merkitystä. Mika kulkee sillä Suomen Sillalla, jonka ensimmäiset säkeet loi Lydia Koidula runosikermässään, jonka hän kirjoitti Suomalaisen kirjallisuuden Seuran 50-vuotisjuhlaan vuonna 1861. Tämä muistuttaa siitä historiallisesta perspektiivistä, joka Vuoden ulkosuomalaisuuteen erityisesti tänä vuonna, jolloin Viro täyttää 100 vuotta, liittyy, totesi Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta tunnustuksen luovuttaessaan.

Katso Mika Keräsen tervehdys maailmalla toimiville Suomi-kouluille https://www.youtube.com/watch?v=49ZNqHYgins

Mika Keränen on 26. Vuoden ulkosuomalainen -tunnustuksen saanut ja ensimmäinen palkittu Virosta. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1993 lähtien.

Suomi-Seuralaiset onnittelevat Vuoden ulkosuomalaista 2018 Mika Kerästä.