Mihin suuntaa Suomi kehittyy? Raportti liikkuvuuden ja muuttoliikkeen dynamiikasta

14.1.2021
Yhteistyökumppanimme Siirtolaisuusinstituutti julkaissut raporttin vuoden 2019 muuttoliikesymposiumista. Raportti on monipuolinen tietopaketti liikkuvuuden ja muuttoliikkeen dynamiikasta. Se sisältää myös Suomi-Seura ry:n näkökulman ulkosuomalaisten merkityksestä ja potentiaalista Suomelle.
Muuttoliikkeen seurauksena maailmalla asuu lähes kaksi miljoonaa suomalaistaustaista henkilöä, joista noin 300 000 on Suomen kansalaisia. Määrästä huolimatta ulkosuomalaiset ovat vielä hyödyntämätön voimavara, kun keskustellaan ulkosuomalaisten osaamisen hyödyntämisestä, koulutusviennistä Suomen rajojen ulkopuolelle tai työperäisestä maahanmuutosta Suomeen.