Finland-Samfundets nya ordförande Markus Aaltonen (till höger) och Jarmo Virmavirta som var ordförande i sex år. Bild: Sini Castrén.

Suomi-Seura ry sai uuden puheenjohtajan ja hallituksen torstaina 25.4. pidetyssä vuosikokouksessa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin valtiopäiväneuvos Markus Aaltonen. Aaltonen on toiminut aikaisemmin Suomi-Seuran varapuheenjohtajana.

Vuosikokouksessa sovellettiin ensimmäistä kertaa Suomi-Seuran uusia sääntöjä, joiden mukaisesti Suomi-Seuralla on johtokunnan sijasta hallitus. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan kaksi varapuheenjohtajaa. Valinta tapahtuu hallituksen järjestäytymiskokouksessa.

Suomi-Seuran hallituksen kokoonpano vuonna 2019 on seuraava:

JÄSENET   VARAJÄSENET
pj Markus Aaltonen, valtiopäiväneuvos Arja Alho, valtiotieteiden tohtori
Kimmo Kajaste, maakuntaneuvos Marja Ala-Kokko, toimittaja, Yle
Jaana Tapanainen-Thiess, johtava asiantuntija, Valtioneuvoston kanslia Tuomas Martikainen, johtaja, Siirtolaisuusinstituutti
Petri Tuomi-Nikula, vanhempi neuvonantaja, SITRA Johanna Peltoniemi, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
Maria Lohela, HuK
Hannu Suihkonen, pääsihteeri, Merimieskirkko ry
Tarja Valde-Brown, partner, Eurofacts Tuomas Leppilampi, Senior Consultant, Eficode
Malin Lindholm, verksamhetsledare för Finlands Svenska Skolungdomsförbund, vice ordförande för Finlands Scouter Anna Munsterhjelm, pääsihteeri, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry
Larserik Häggman, toimittaja Veera Toivonen, opettaja, Suomi-koulujen Tuki ry:n puheenjohtaja
Pasi Tuominen, konsulipäällikkö, ulkoministeriön edustaja Laura Kamras, maakuvayksikön päällikkö,ulkoministeriön edustaja

Vuosikokouksessa hyväksyttiin vuoden 2018 kertomus toiminnasta ja tilinpäätös sekä vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Kokouksessa Suomi-Seuran jäsenjärjestöjen edustajia antoi tervehdyksensä uudelle puheenjohtajalle ja hallitukselle sekä kiitokset kautensa päättäneelle puheenjohtajalle ja johtokunnalle.

Kuvassa Katia Brunetto, joka toi kokoukseen italiansuomalaisten tervehydyksen. Brunetto toimii ulkosuomalaisparlamentin Etelä-Euroopan, Afrikan ja Lähi-idän varapuhemiehenä. Kuva: Sini Castrén.
Kuvassa Päivi Creber, joka toi kokoukseen terveiset Iso-Britanniasta. Kuva: Sini Castrén.