TIEDOTE: Maailmanlaajuinen ulkosuomalaiskuoro esiintyy virtuaalisessa Suomi-kylässä 7. – 13.6.2021

Ulkosuomalaisten ainutlaatuiseen virtuaalikuorohankkeen esitykseen osallistuu kuorolaisia 30 suomalaisesta kuorosta Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta. Ulkosuomalaiskuoro esittää Jean Sibeliuksen ”Finlandian” pianolle ja kuorolle sekä Jukka Kuoppamäen laulun ”Sininen ja valkoinen” virtuaalisessa Suomi-kylätapahtumassa 7. – 13.6. ja siellä järjestettävässä ulkosuomalaisparlamentin etäistunnossa 11. -12.6.

Kuoroprojekti on toteutettu kokonaan virtuaalisesti. Eri puolella maailmaa olevat kuororyhmät ovat pitäneet etänä yhteisharjoituksia.  Yhdessä laulamisen ilo näkyy, vaikka jokainen laulaakin yksikseen kotona.

– Sekä ”Finlandia” että ”Sininen ja valkoinen” kertovat sen, mitä ulkomailla asuvana suomalaisena oleminen tarkoittaa ja tuntuu. Ajattelimme, että juuri ne sopisivat esitettäväksi virtuaalisessa Suomi-kylässä ja siellä pidettävässä ulkosuomalaisparlamentin etäistunnossa, kertoo ulkosuomalaiskuorohankkeesta vastaava, ammattilaulaja ja kuoronjohtaja Maria Männistö Seattlesta.

Maria Männistö.

”Finlandian” piano-osuuden soittaa Sibeliuksen sukulainen, Texasissa asuva pianisti Ruusamari Teppo. Jukka Kuoppamäki ja hänen tyttärensä Inka Auhagen ovat mukana esittämässä Kuoppamäen laulun ”Sininen ja valkoinen”.

Mittakaavaltaan vastaavaa globaalia kuoroesiintymistä ei ole aikaisemmin järjestetty. Projekti on osoittanut myös sen, että ulkosuomalaisia kuorolaisia ja kuoroja on suuri määrä.

Olen todella iloinen ja ylpeä siitä, millä tavoin ulkosuomalaisten suurkuoron kuorolaiset ovat ottaneet tämän haasteen vastaan. Suomalainen musiikki ja laulaminen ovat vahva yhdistävä tekijä. Toivon, että tämän projektin myötä myös Suomessa huomattaisiin, kuinka laaja verkosto ulkosuomalaisia kuoroja maailmalla on ja tiedostettaisiin se korkealaatuinen musiikkityö, jota ulkomailla tehdään, toteaa kuorohanketta Euroopasta käsin koordinoiva laulaja, kuoronjohtaja ja pianisti Eva-Christina Pietarinen.

Virtuaalinen Suomi-kylä on avoin vuorokauden ympäri 7. – 13.6.

Suomi-Seura ry:n ensimmäistä kertaa järjestämä virtuaalinen Suomi-kylätapahtuma on avoin kaikille ulkosuomalaisille ja ulkosuomalaisuudesta kiinnostuneille. Kylän tavoitteena on luoda rajat ylittäviä kohtaamisia ja yhteisiä tunnemuistoja, avata uudenlaista yhteiskunnallista vuoropuhelua ulkosuomalaisuudesta sekä esitellä suomalaista osaamista maailmalla. Tapahtumaviikolla Suomi-kylä täyttyy kulttuuritapahtumista, webinaareista, keskustelutilaisuuksista ja ulkosuomalaisille suunnattujen palveluiden esittelyistä. Suomi-kylässä järjestetään maailmanlaajuinen ulkosuomalaisparlamentin istunto 11. – 12.6. ensimmäistä kertaa etänä.

Ilmoittaudu Suomi-kylätapahtumaan https://link.webropolsurveys.com/S/D6B132AB67BA2954

Suomi-kylän ohjelma https://suomi-seura.fi/virtuaalinen-suomi-kyla-7-13-6-2021/

Lisätietoa kuorohankkeesta:

Maria Männistö (USA) [email protected] puh.+ 1 (206) 713 1957

Eva-Christina Pietarinen (Saksa) [email protected] puh. + 49 (0)163 983 1109

Lisätietoa virtuaalisesta Suomi-kylätapahtumasta:

toiminnanjohtaja Tina Strandberg [email protected] +358 (0)44 712 9230