Linkkejä tukipalveluihin

Tälle sivulle on koottu kaikille avoimia tuki- ja kriisipalveluja, kuten auttavia chatteja ja nettikeskusteluja sekä reaaliaikaisia tieto- ja neuvontapalveluja. Suurin osa palveluista on suomalaisten järjestöjen tuottamaa. Palvelujen aukioloajat ovat Suomen aikaa.

HYVÄ KYSYMYS -verkkopalvelu tuo suomalaisten järjestöjen tuottamat palvelut ja vertaistuen kaikkien ulottuville. Tavoitteena on, että jokainen voi saada tietoa ja tukea mahdollisimman varhain, maksutta ja helposti, kun jokin omassa tai läheisen elämässä askarruttaa. Palvelun tuottaa ja toteuttaa Väestöliitto yhteistyössä kumppanijärjestöjen kanssa.

KRIISIPUHELIMEEN voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

• Suomen kielinen linja numerossa 09 2525 0111  päivystää 24/7.
    Ulkomailta soitettaessa numero on +358 9 2525 0111.
  • Kristelefon, ruotsinkielinen linja, päivystää numerossa 09 2525 0112
    ma ja ke klo 16-20 sekä ti, to, pe klo 9-13.

SEKASIN-CHAT, keskusteluapua 12-29-vuotiaille nuorille.
Chatti on auki arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin 15-24.

TUKINET on tukipiste netissä, jossa voit tutustua sinua koskettaviin aiheisiin, osallistua ryhmächatteihin tai kahdenkeskisiin chatteihin, ottaa osaa ryhmäkeskusteluihin tai saada henkilökohtaisen tukihenkilön.

NUORTENELÄMÄÄ.FI sivuille on koottu erilaisia tuki- ja kriisipalveluja.

SUOMEN EVANKELIS-LUTERILAISEN KIRKON ULKOSUOMALAISTYÖ on tukiverkkosi maailmalla, iloisissa tapahtumissa ja kriisien kohdatessa.

SUOMEN MERIMIESKIRKKO on liikkuvien ihmisten kirkko ja kävijöilleen kappale kotimaata vieraassa maassa, koti kaukana kotoa.  Merimieskirkko tarjoaa ammatillista apua ja vertaistukea arjen haasteissa ja elämän pienissä ja suurissa kriiseissä omalla äidinkielelläsi.

KIRKON KESKUSTELUAPU (Palveleva puhelin, Palveleva netti, Palveleva chat ja Palveleva kirje)  on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Palvelun tarjoaa Suomen ev.lut.kirkko ja kaikki keskusteluavun palvelut ovat saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

PARISUHTEENPALIKAT on konkreettinen työkalu, joka auttaa hahmottamaan parisuhteen eri osa-alueita.

PARISUHDEKESKUS KATAJA RY on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Se järjestämme pareille luentoja, kursseja, puhelinneuvontaa, chat-neuvontaa ja tapahtumia.

YHDEN VANHEMMAN PERHEEN LIITTO antaa tukea vanhemmuuteen, jaettuja iloja, neuvoja selviytymiseen ja tietoa oikeuksista.

KAAPATUT LAPSET RY tarjoaa tietoa ja välitöntä apua kansainvälisissä lapsikaappausasioissa sekä kansainvälisissä huoltokiistatilanteissa. Tukea, neuvontaa ja ohjausta on saatavilla mm. puhelimitse ja chatissa. Lisäksi yhdistyksen kautta on mahdollista saada vertaistukea.

ENSI- JA TURVAKOTIEN LIITTON CHATISTA saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta.

NETTITURVAKOTI on Ensi- ja turvakotien liiton verkkopalvelu. Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia tarjoamalla heille tietoa, keskusteluapua sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä.

NYYTI RY on opiskelijoiden tukikeskus, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää ja tukea opiskelijoiden henkistä hyvinvointia ja elämänhallintakykyä sekä vaikuttaa niihin liittyviin asioihin.

NETTITUKINAINEN tarjoaa lyhytkestoista ohjausta ja neuvontaa seksuaalista väkivaltaa ja hyväksikäyttöä koskevissa kysymyksissä.

LASTENSUOJELUN KESKUSLIITTO koordinoi lapsia, lapsen oikeuksia ja lastensuojelua koskevaa tietoa, toimintaa ja osaamista Suomesta ulkomaille ja päinvastoin. Se edustaa suomalaista lastensuojelua kansainvälisillä foorumeilla ja toimii asiantuntijana. Lisäksi keskusliitto on jäsenyhteisöjensä linkki alan eurooppalaisiin ja kansainvälisiin järjestöihin.

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON toiminnan painopiste on kotimaisessa lastensuojelutyössä, mutta liitto on verkottunut myös eurooppalaisittain ja kansainvälisesti. Liitolla on kumppaneita erityisesti Ruotsissa ja Virossa. MLL on lastensuojelun maailmanjärjestön, International Forum for Child Welfare, IFCW, perustajajäsen.

Euroopan oikeusportaalista löytyy tietoa perheoikeudellisista asioista rajat ylittävissä tapauksissa EU:ssa.

Therapion Consulting on Internetissä tapahtuvaan psykoterapiaan ja psykologiapalveluun erikoistunut yritys. Palvelua voi käyttää joko sähköpostin, chatin, puhelimen tai nettipuhelun avulla.

Psykoterapiakeskus Vastaamo  on verkkoneuvontapalvelu, jossa voit kysyä mieltäsi askarruttavista asioista sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoilta.

Yksityisiä perhetyötätekevien tahojen yhteystietoja ja tiedotteita:
Parisuhdetyötä erityisesti kansainvälisille pareille ja perheille:
Helka Silventoinen, p. 040-961 1897