Lähdössä matkalle? Muista 5 M:ää eli ’high five’ ennen matkaa

Kun suunnittelet matkaa, muista lukea matkustustiedotteet, tee matkustusilmoitus, ota matkavakuutus, tarkista ja tarvittaessa uusi matkustusasiakirjasi ja huomioi maahantulorajoitukset.

❗️1. Matkustustiedotteet
Lue ulkoministeriön matkustustiedotteet, ne antavat tietoa yleisestä turvallisuustilanteesta matkakohteessa sekä poliittisista ja kulttuurisista olosuhteista, joilla saattaa olla merkitystä matkustusturvallisuudelle (ei koske matkustamista Suomeen). Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti – Ulkoministeriö (um.fi)

❗️2. Matkustusilmoitus
Tee matkustusilmoitus matkustusilmoitus.fi -järjestelmässä (ei koske matkustamista Suomeen).  Ohjevideo matkustusilmoituksen tekemiseen.

❗️3. Matkavakuutus
Kattava matkavakuutus on tärkeä ottaa ennen matkaa myös Euroopassa matkustettaessa.

❗️4. Matkustusasiakirjat
Tarkista, että matkustusasiakirjasi on voimassa riittävän ajan. Kohdemaan edustustosta voit tarkistaa passeihin ja viisumeihin liittyvät säännökset.

❗️5. Maahantulorajoitukset
Maahantulosäännöksissä tapahtuu muutoksia edelleen usein pandemiatilanteen vaihdellessa maittain. Varmista kohdemaan koronarokotus/testi- ja karanteenimääräykset ja varaudu niiden muutoksiin matkasi aikana. Tutustu lisäksi lentokenttien, terminaalien, kulkuvälineiden ja matkanjärjestäjien ohjeisiin.

Suomen tämänhetkisistä maahantulorajoituksista voit lukea tiedotteestamme. Edelleen kannattaa suosia kotimaanmatkailua, mutta mikäli lähdet reissuun, toivotamme sinulle turvallista matkaa!