Uusi jäsenetu! Kesän 2021 intensiivikurssi vanhemmille: Lapsi puhumaan suomea kolmessa kuukaudessa

Piirros: Henrik Mäkinen

Suomi-Seura ry:n jäsenille 10 % alennus kurssin hinnasta!

Bilingual Potential järjestää tänä kesänä suomenkielisen intensiivikurssin ulkosuomalaisille vanhemmille. Kurssilla opitaan taidot, joilla vanhempi voi auttaa lasta puhumaan sujuvaa suomea.

Kuinka sujuvaa? Niin sujuvaa, että lapsi puhuu suomea omasta aloitteestaan ja hänestä on kiva jutella suomeksi päivittäin. Kun vanhempi oppii kuinka toimia, kolmessa kuukaudessa on mahdollista saada aikaan ratkaiseva muutos. Puolessa vuodessa puheen sujuvuus vakiintuu.

Kurssi koostuu kahdesta elementistä:

 • 12 osainen suomenkielinen webinaarisarja vanhemmille
 • Bilingual Bake -nettikurssi vanhemmille

Suomenkielinen intensiivikurssi alkaa 12.6.2021. Osallistujat ilmoittautuvat Bilingual Bake -kurssille, johon normaalisti kuuluisi 3 x tunnin mittainen yksilöllinen ohjaus. Suomenkielisellä intensiivikurssilla tämä korvataan 12-osaisella suomenkielisellä webinaarisarjalla.  Jatkuva tuki webinaareista ja ryhmältä auttaa edistymään nopeasti.

HINTA: Suomenkielinen intensiivikurssi maksaa £599. Hinta on sama kuin nettikurssilla ilman webinaareja. Lisäksi Bilingual Potential tarjoaa intensiivikurssista Suomi-Seura ry:n jäsenille 10 % alennuksen.

Jos olet kiinnostunut kurssista, varaa ilmainen Hello-tapaaminen Soile Pietikäisen kanssa. Lähetä viesti osoitteeseen: soile(at)bilingualpotential.org

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi on suunniteltu ratkaisemaan nämä 5 ongelmaa:

 1. Ulkomailla asuva lapsi ei puhu suomea, mutta tuntuu ymmärtävän suomea aika hyvin.
 2. Lapsi on alkanut vältellä suomea ja pyytää, ettei vanhempi puhuisi sitä enää.
 3. Lapsi puhui suomea aiemmin, mutta on lopettanut aloitettuaan koulun tai päiväkodin.
 4. Lapsi puhuu suomea pyydettäessä, mutta vaihtaa pian vahvemmalle kielelleen.
 5. Lapsi käyttää suomea lainasanoina vahvemman kielensä seassa tai lauseet ovat kahden kielen sekoitusta.

Jos tämä tarina tuntuu tutulta, tervetuloa kurssille https://www.bilingualpotential.org/bilingual-princess

Tietoa kurssista:

 • Bilingual Potential on Lontoossa asuvan Soile Pietikäisen perustama eettinen yritys, joka edistää jokaisen lapsen oikeutta äidinkieleen YK:n lastenoikeuksien sopimuksen nojalla.
 • Kurssille voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa.
 • Kurssille ilmoittaudutaan sähköpostiin: soile(at)bilingualpotential.org.
 • Soile arvioi jokaisen perheen kohdalla sopiiko kurssi heille.
 • Perheen vanhimman lapsen täytyy olla vähintään 36 kk vanha ja puhua vahvinta kieltään lauseina.
 • Lasten ehdoton yläikäraja on 12.
 • Kurssi alkaa lauantaina 12.6., jolloin päätetään ryhmän kanssa tulevien webinaarien tarkat kellonajat osallistujien aikavyöhykkeet huomioiden.
 • Mukaan ei voi liittyä kesken kurssin.
 • Webinaarit toteutetaan Zoomilla.
 • Ilmoittautumisen ja kurssimaksun deadline on pe 11.6.2021. Kurssimaksun maksaneille lähetetään sähköpostilla linkki kurssin ensimmäiseen Zoom-tapaamiseen.

Kurssin maksaminen:

 • Nettikurssi on CourseCraft nimisellä alustalla, jonka kautta myös maksu tapahtuu.
 • Maksutapa on tavallinen korttimaksu netissä. Sen voi tehdä mistä päin maailmaa tahansa.
 • CourseCraft hoitaa kansainvälisen valuuttojen vaihdon automaattisesti käyttäen Stripe nimistä palvelua.

Kurssin materiaalit:

 • Nettikurssin materiaalit englanniksi ovat kurssilaisten käytössä pysyvästi. Myös nettikurssin asiakastuki on käytössä pysyvästi, eli niin kauan kuin kurssi on olemassa.
 • Suomenkieliset webinaarit ovat ryhmän yksityisiä. Niitä ei nauhoiteta. Kun ne loppuvat, ne loppuvat. Mutta kuten sanottu, nettikurssin tuki jatkuu.
 • Jos et pääse johonkin webinaariin, et jää jälkeen, koska voit opiskella kyseisen osuuden englanniksi nettikurssista ja saada siihen tuen nettikurssin interaktiivisten piirteiden kautta.

Varaa ilmainen Hello-tapaaminen Soile Pietikäisen kanssa. Tarkastamme ensin, sopiiko kurssi teidänperheelle. Lähetä viesti osoitteeseen: soile(at)bilingualpotential.org

Soile Pietikäinen on kaksikielisten perheiden viestintään erikoistunut perheen sosiologi ja kahden kolmikielisen teinin äiti. Soile asuu Lontoossa ja perheessä puhutaan suomea, italiaa ja englantia. Jotkut ovat ehkä kuulleet Soilen ”Bilingual Cake” tai ”Kaksikielinen kakku” luennoista.

Soilen kehittämällä kaksikielisen puheen aktivoinnin menetelmällä voidaan palauttaa lasten kyky puhua vanhemman äidinkieltä sujuvasti, vaikka kieli olisi hiipunut jo lapsen puheesta. Soile opettaa kuinka pienet muutokset vanhemman tapaan viestiä arjessa voivat johtaa nopeaan kielitaidon kasvuun lapsilla.

Soile on Perhe maailmalla -projektin ohjausryhmäläinen. Hän on yksi Families in Global Transition -järjestön Britannian osaston puheenjohtajista.” Bilingual Potential on Suomi-seuran yritysjäsen.

Taustatietoa kurssista englanniksi

Bilingual Bake nettikurssiin voit tutustua täällä https://coursecraft.net/c/bilingual-bake

Kurssin esittelyvideo englanniksi: https://vimeo.com/394233953

Kurssin sisältö pähkinänkuoressa: https://vimeo.com/394256668

Lyhyt esittely Soile Pietikäisen työskentelyn menetelmästä: https://vimeo.com/396061574

Käytännön esimerkki kurssilla käsiteltävistä asioista: https://europestreet.news/how-to-manage-bilingualism-at-home-understanding-childrens-response/

Taustatietoa Soilen työstä suomeksi

Täältä löydät linkkejä suomenkielisiin artikkeleihin, radio-ohjelmiin ja blogiteksteihin, joissa kerrotaan Soilen työstä ulkosuomalaisten lasten äidinkielen hyväksi: https://www.bilingualpotential.org/suomeksi