Efterlängtat språkläger hölls igen i Torshälla i Sverige

 

               

Pandemin satte flera gånger stopp för språklägret för barn och unga i Torshälla invid Eskilstuna men nu kunde det åter hållas veckoslutet den 19–21 augusti. I språklägret deltog 35 barn och nästan 20 handledare. I år gynnade vädret dessutom lägerdeltagarna och vi kunde fullt ut njuta av att vara utomhus utan att bli våta en enda gång!

Språklägret går ut på att skapa en positiv upplevelse av det finska språket och ge möjligheter att prata finska i samband med roliga aktiviteter. På lägret använder vi både finska och svenska – därmed hamnar ingen utanför oberoende av språkkunskaper.

I lägerprogrammet ingick bland annat simning, bastu, pyssel, brädspel, idrott, fiske, lekar och en superpopulär rapmusikworkshop med rapparen Jesse P. På workshopen kunde deltagarna pröva på att rimma på valfritt språk. Många skrev också fina raplåtar om vårt läger! Kvällsprogrammet kulminerade i ett karaokedisko där många vågade ta tag i mikrofonen.

Smakliga lägermenyn bestod av finska läckerheter såsom köttfärssoppa, makaronilåda och grillkorv. Lägret var lyckat på alla sätt och vis. Både handledarna och lägerdeltagarna väntar redan ivrigt på språklägret nästa år.

Text: Satu Matilainen Foton: Satu Matilainen ja Jasmin Sjöstedt