Infodagar och andra tillställningar

Infodag om pensionen utomlands (på finska)

Planerar du att flytta utomlands under pensionen? Drömmer du om att styra kosan mot sydligare breddgrader under vintermånaderna?

Kom och lyssna hur en permanent flyttning eller tillfälligt boende utomlands påverkar ditt liv med tanke på socialskydd, sjukförsäkring, pensionsbetalning, beskattning, praktiska arrangemang och många andra frågor.

Infodagar om pensionen utomlands hålls på kontoret för Finland-Samfundet, Mariegatan 8, 3:e vån., 00170 Helsingfors. Tillställningen kostar 70 euro för medlemmar i Finland-Samfundet (övriga 90 euro), vilket omfattar också morgonmål och en handbok om temat.

Du ska anmäla dig på förhand.

Möten för återflyttare (på finska)

Återflyttare! Välkomna på en kopp kaffe till Finland-Samfundet, Mariegatan 8, 3:e vån., 00170 Helsingfors. Kom och berätta om din tid utomlands och hur det var att flytta tillbaka till Finland. I mötet deltar Finland-Samfundets rådgivningstjänst för att diskutera och besvara frågor. Der kostar inget att delta men du ska anmäla sig på förhand.

Infodag för återflyttare

Planerar du att flytta tillbaka till Finland? Undrar du över hur du ska ta hand om myndighetsfrågor och praktiska arrangemang?

Kom och lär dig hur du garanterar en smärtfri återflyttning! Under infodagen klargörs frågor kring en återflyttning då vi går tillsammans igenom bland annat följande teman: anmälningar till myndigheter i Finland och tidigare hemvistlandet, socialskydd, sjukförsäkring, hälso- och sjukvård, beskattning, bostad, flyttsaker, flytta med bil och/eller keldjur, söka jobb, pension, studier och barnens skolgång. På tillställningen kan du också få personlig rådgivning.

Infodagen för återflyttare hålls på kontoret för Finland-Samfundet, Mariegatan 8, 3:e vån., 00170 Helsingfors. Dagen kostar inget för medlemmar i Finland-Samfundet -övriga betalar 30 euro. Du ska anmäla dig på förhand.

Ytterligare uppgifter och anmälan till tillställningar: Finland-Samfundets rådgivningstjänst, [email protected], tfn. +358-(0)9-6841210