Esittelyssä Suomi-Seuran vs. palvelupäällikkö Kaisa Pudas

Aloitin Suomi-Seura ry:ssä palvelupäällikkönä elokuun alussa Senni Jyrkiäisen sijaisena.
Koulutukseltani olen kasvatustieteiden tohtori, erikoisosaamisalueenani globaalikasvatus.

Olen ollut tiiviissä yhteyksissä Suomi-Seuraan jo 1990-luvun lopulta saakka.
Lähdimme ensimmäiselle ulkomaankomennukselle Thaimaan Bangkokiin joulukuussa 1996. Tarkoitus oli viettää siellä perheen kanssa seuraavat pari vuotta. Toisin kuitenkin kävi, ja Bangkokista tuli kotikaupunkimme noin 16 vuoden ajan. Tänä aikana perustin Krungthepin Suomalaiset -seuran, jonka puheenjohtajan toimin vuosia. Olin myös mukana perustamassa Bangkokin Suomi-koulua ja toimin sen johtajaopettajana yhteensä seitsemän vuotta. Bangkokin aikoinani toimitin sähköpostilla jaettavaa suomenkielistä uutislehtistä.

Lastemme lähdettyä maailmalle siirryimme mieheni työn perässä muutamaksi vuodeksi Turkin Ankaraan, jossa perustin Ankaran suomalaiset -yhdistyksen.

Ulkosuomalaisparlamentin toiminta on minulle tuttua ja olen osallistunut USP:n istuntoihin Helsingissä molempien seurojen edustajana.

Olin sekä Bangkokissa että Turkissa asuessani Suomi-Seura ry:n tukihenkilö ja neuvoin vapaaehtoisena maahan muuttavia suomalaisia käytännön asioissa.

Muutimme takaisin Suomeen, Ouluun toukokuussa 2018.

Odotan innolla, että pääsen Suomi-Seurassa hyödyntämään kokemustani  ja osaamistani maailmalla asuvien suomalaisten hyväksi!

Terveisin,
Kaisa