Esiintyjäpankki

Esiintyjäpankista ulkosuomalaisyhteisöt voivat etsiä esiintyjiä ja luennoitsijoita erilaisiin tilaisuuksiin. Esiintyjäpankin kautta tilaisuuden järjestäjät voivat olla suoraan yhteydessä esiintyjiin.

Esiintyjäpankin toiminta

  • Tilaaja ottaa itse yhteyden esiintyjäkandidaatteihin.
  • Esiintymisen ehdoista sopiminen on tilaajan ja esiintyjien välinen asia.
  • Mikäli listassa mainitut yhteystiedot osoittautuvat vääriksi, ilmoita tästä meille sähköpostitse: info@suomi-seura.fi

Laulaja, soittaja, luennoitsija jne. voit tarjota osaamistaan ulkosuomalaisille yhteisöille täällä. Esiintyjäpankissa näkyvyys on ilmaista.

Trubaduuri, lauluntekijä, soitinrakentaja

Olen kokenut musiikin ammattilainen ja julkaissut parikymmentä omaa albumia, pääasiassa omia laulujani sekä aikuisille että lapsille. Olen esiintynyt ulkosuomalaisille Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Sveitsissä esittäen oman ohjelmistoni lisäksi vanhempaa suomalaista kuplettia ja laulelmaa sekä kertoen suomalaisista perinnesoittimista, joita olen itse rakentanut (kanteleet, jouhikko, pitkähuilu ym). Pääsäestyssoittimeni on akustinen kitara. Esittämäni laulut ovat pääasiassa suomeksi, mutta voin kertoa sisällöistä ja vaikkapa perinnesoittimistani englanniksi, tarpeen tullen myös saksaksi ja ruotsiksi. Voin myös pitää työpajoja perinnesoittimien rakentamisesta, vaikkapa uusiomateriaaleista.

Mikko Perkoila, perkoila@kolumbus.fi

www.perkoila.net

www.roima.fi

 

Naiskuoro TAIKA

Suomalainen Naiskuoro TAIKA on vuonna 2012 perustettu kuoro Hollannissa. Kuoroa johtaa sen perustaja musiikin maisteri Karla-Maria Toiviainen.

Kuorossa laulaa noin 20 suomalaista naista. Kuoron ohjelmisto koostuu suomenkielisen naiskuoromusiikin lisäksi myös muun kiesisestä musiikista. Tyyli varioi kansanlauluista moderneihin teoksiin, sekä pop-musiikkiin.

Kuoron vahvuus on sen taitavien laulajien lisäksi yhteisöllisyys, tavoitteellinen toiminta ja halu kehittyä. Kuoro onkin saavuttanut merkittävän aseman Hollannissa suomalaisen ja kansainvälisen yhteisön keskuudessa.

Olemme tilattavissa yhteisöiden, yritysten ja yksityishenkilöiden järjestämiin tilaisuuksiin. Koko kuoron sijasta on mahdollista tilata myös pienempi lauluyhtye.

www.taikachoir.nl

www.facebook.com/naiskuoro

Suomalaista runoutta ja proosaa

Olen suomalainen näyttelijä ja lausuja Antti Virmavirta. Esitän suomalaista runoutta Aaro Hellaakoskesta ja Yrjö Jylhästä Haavikkoon ja Ettoon ja proosaa Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Viitaan, Haanpäähän ja Huoviseen. Olen valmis tekemään erilaisia esitys- ja tekstikokonaisuuksia yksittäistä runoista aina noin tunnin mittaiseen runomonologiaan. Otan vastaan myös tilaustöitä.

The texts can also be referated in English.

Ota yhteyttä, niin sovitaan esityksen sisällöstä ja hinnasta:

Antti Virmavirta: virmavirta.antti@gmail.com

IMG_6778

Performing, male singer, baritone

I am a 30-year old baritone from Helsinki. At the moment I live in Tampere. I study music pedagogy and it is now my third year in Tampere University of Applied Sciences. I sing both classical and popular music. My repertoire contains Finnish folk, art and popular music, opera, musical and lied music. I have also sung American, English, Swedish, Russian, German, Italian, Spanish, French and Brazilian songs. In addition I also rap and beat box.

Olen Julius Martikainen, laulaja ja äänialaltani olen baritoni. Asun Tampereella.
Repertuaariini kuuluu mm. oopperaa, musikaalia, kansanlauluja, liedejä sekä kevyempää suomen- ja englanninkielistä musiikkia. Erikoisosaamiseeni kuuluu imitointi ja beatboxaus.
Julius Martikainen, email: julius.martikainen@gmail.com

www.juliusmartikainen.com

 

Sibeliuksen satu

Tarjoamme esitystä Sibeliuksen satu, joka on puolen tunnin mittainen naamioteatteriesitys Sibeliuksen musiikin siivittämänä.

Sibeliuksen satu on Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille. Satu on myös nuoren Sibeliuksen sävelruno. Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet ovat pääosassa esityksessä ja kuuluvat myös Sibeliuksen musiikissa.
Sibeliuksen satu on naamioteatteriesitys kahdelle näyttelijälle.

Kaikenikäisille
Suositus: yli 4-vuotiaille, myös aikuisille
Kesto n. 30 minuuttia.

Rooleissa: Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen
Käsikirjoitus ja ohjaus: Oili Sadeoja
Visuaalinen toteutus: Anne Lihavainen
Naamiot: Teija Jokivuo ja Anne Lihavainen
Musiikki: Jean Sibelius
Esityksen hinta 650 euroa + mahdolliset matka- ja majoituskulut

Esitykseen on mahdollista liittää Minun kalliokuvani -työpaja:
Jean Sibelius haki innoitusta sävellystyöhönsä luonnosta. Vuonna 1911 erään kävelyretkensä aikana hän löysi Vitträskin komeasta kalliosta kalliomalauksen. Vitträskin maalaus on ensimmäinen Suomesta löytynyt kalliomaalaus. Näytelmämme eräs kohtaus kertoo juuri tästä tapahtumasta.
Työpajan aluksi tutustutaan suomalaisiin luolamaalauksiin kuvien avulla.
Millaisia voisivat olla nykyajan luolamaalaukset?
Tähän kysymykseen löytävät työpajaan osallistujat vastauksen. He saavat itse luonnostella ja suunnitella oman luolamaalauksensa. Tästä kuvasta valmistetaan yksinkertainen keppinukke, joka viedään näyttämölle ja ne ja heräävät henkiin Sibeliuksen musiikin siivittäminä.
Työpajan pyrkimyksenä on lisätä osallistujien tietoa suomalaisista luolamaalauksista ja Sibeliuksen musiikista. Oman elävän luolamaalauksen avulla typajaan osallistuvat pääsevät kokeilemaan nukella näyttelemistä ja saavat yhteisen kokemuksen nukketeatterin lumovoimasta.
Työpajan kesto on 60 minuuttia.
Ohjaajina näyttelijät Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen, työpajan hinta 100 euroa

Tilaukset ja lisätiedot: Ilpo Mikkonen, p. +35840 749 0024, ilpo.mikkonen@welho.com, www.pikkukulkuri.fi tai Anne Lihavainen,p. +358407186674, ntofelia@gmail.com

Vanha suomalainen tanssimusiikki

Uusikuu on yksi mielenkiintoisimmista ja omaperäisimmistä vanhan suomalaisen tanssimusiikin tulkitsijoista. Saksassa ja Britanniassa asuva suomalais-saksalainen yhtye on toiminut vuodesta 2006 lähtien. Viimeisen kymmenen vuoden aikana he ovat kiertäneet konserttisaleja, klubeja ja festivaaleja Saksassa, Sveitsissä, Britanniassa, Suomessa ja Belgiassa ja levyttäneet kolme levyllistä vanhoja tanssimusiikin klassikoita ja omia uusia helmiä. Uusikuun levyt Hotelli Untola (Peregrina Music, 2008), Babylonia (Humppa Records, 2010) ja Suomi-Neito (Nordic Notes, 2016) ovat saaneet kiitosta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Uusikuu on myös ollut mukana aktiivisesti niin elokuvaproduktioissa (Finnischer Tango, 2008) kuin teatterissakin (Olga, 2012). Vuodelle 2017 yhtye on valmistelemassa poikkitaiteellista modernia tanssia ja vanhaa tanssimusiikkia yhdistävää ohjelmakokonaisuutta KAIHO maahanmuuttajanaisten elämänkokemuksista ja tuntemuksista.

Uusikuun tavaramerkki on uusvanha ote tehdä musiikkia. Yhtye käsittelee vanhaa, jo osittain unohtunuttakin suomalaista tanssimusiikkia tuoreella otteella, lisäten elegantteihin tangoihin, hilpeisiin humppiin, ja keinahteleviin valsseihin ripauksen swing-, jazz- ja musettevaikutteita. Laura Ryhäsen kuulas ääni johdattaa kuulijat matkalle menneeseen aikaan ja tunteiden vuoristoradalle, jossa itketään ja nauretaan miltei samanaikaisesti.

Kaikki laulut ovat joko suomeksi tai ruotsiksi, mutta musiikin universaalin kielen kautta ulkomaalainenkin yleisö ymmärtää laulujen sanoman. Yhtye myös kertoo lauluista ja suomesta ja suomalaisuudesta kappaleiden välissä joko englanniksi, saksaksi tai suomeksi.

Uusikuu taipuu kaikenlaisiin tiloihin ja tilaisuuksiin, esim. koko illan konsertteihin aikuisille tai vaikkapa sunnuntain kahvikonsertteihin kaikenikäisille. Yhtye on normaalisti viisihenkinen (laulu, viulu, haitari, kitara ja kontrabasso), mutta esiintyy tarvittaessa myös pienemmissä kokoonpainoissa. Tarvittaessa Uusikuun konsertin yhteyteen voi tilata myös tanssikurssin, sillä yhtyeen vakituinen vieraileva laulaja Janne Sartorius on sekä kilpatanssija että tanssinopettaja.

Otat yhteyttä: info@uusikuu.com

www.uusikuu.com

Kaikki isäni talot / All my homes

Tunnin kestävä monologiesitys ”Kaikki isäni talot” kertoo kasvutarinaa tytöstä, joka elää ”epävakaassa nomadiperheessä” : perhe muuttaa alituisesti ja suurin muutto oli 1970- luvulla Yhdysvaltoihin. Kasvettuaan aikuiseksi nainen ei pääse eroon kaipuustaan Uuteen maailmaan ja kipuilee juurettomuutensa kanssa.  Esitys käsittelee huumorin läpivalaisemana yksinäisyyttä, liittymisen vaikeutta, kulttuurien eroavaisuuksia sekä nähdyksi tulemisen tarvetta. Esityksessä on mukana audiovisuaalisia elementtejä. Esityksen voi tilata joko suomeksi tai englanniksi ja sen ensi ilta on maaliskuussa 2017.

_h4a0309Olen Essi Kaila, helsinkiläinen free- lance näyttelijä.
Olen kouluttautunut näyttelijäksi New Yorkissa, työskennellyt off- off Broadwaylla sekä suomalaisissa teattereissa -mm. Jyväskylän sekä Tampereen teatterissa. Olen kirjoittanut em. näytelmän kuvaamaan 1970- ja 80 -luvun kasvuympäristöä pyrkimyksenä ymmärtää omaa menneisyyttäni ja sitä, miksi minusta tuli sellainen kun tuli. Olen toiminut viimeiset kuusi vuotta myös vuorovaikutus- ja itsetuntokouluttajana ja olen huomannut, kuinka moni varsinkin samana aikakautena kasvanut kipuilee omanarvontunnon ja itsensä tuntemisen kanssa. Varhain opetettu kiltin tytön (tai pojan) rooli vaikuttaa edelleen keski-ikäisenäkin.

Yhteystiedot: essikaila@gmail.com   / 040 5853813

All my homes” is a monologue performance scrutinizing constant moving and change, the differences in living in the Us in the 1970’s and in Finland. It’s about discovering why the woman in the monologue is who she is, what made her become her, what kind of an impact has the ”nomad” – feature in her life made and raises the question how to come into terms with the fact that she is perhaps never at home in any of her homes. The monologue also throws into air the question of religion, belonging and cultural identity.
The performance’s duration is approximately one hour and containts audiovisual material.

¡Flamencoa Madridista!

Madridissa asuvat suomalaiset flamencotaiteilijat Raul Mannola ja Eleonora Bayaz tarjoavat Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi laadukkaita ja korkeatasoisia Flamencoesityksiä ja -konsertteja, joita on mahdollista toteuttaa erilaisilla ja -kokoisilla kokoonpanoilla. He ovat esiintyneet useassa eri maassa uransa aikana (mm. Espanja, Brasilia, Suomi, Norja, Ranska, Italia, Sveitsi ja Tsekki). Raul opettaa flamencokitaran soittoa Madridin konservatoriossa viidettä vuotta, ja on julkaissut tusinan verran levyjä ja johtanut erilaisia Flamenco- ja Fuusioflamenco-kokoonpanoja. Eleonora on myös asunut Espanjassa yli 12 vuotta, opiskellut Flamencoa ja espanjalaista tanssia monen mestarin johdolla, sekä työskennellyt usean nimekkään flamencoartistin kanssa.

Heidät on mahdollista tilata esiintymään sekä Suomeen, Espanjaan että ulkomaille. Esiintymisten yhteydessä voi järjestää myös kursseja.

Marraskuussa ilmestyy Vandalus-yhtyeen levy Nuevo Mundo, jonka jälkeen on suunnitelmissa toteuttaa kansainvälinen levynjulkaisukiertue vuonna 2017.

Vandalus: Nuevo Mundo

Kyseessä on ainutlaatuinen projekti: Raul Mannolan kokemus flamencokitaristina 33 vuoden ajalta ja hänen sitä edeltäneet 7 vuotta ensin nuorena jazz ja  jazz-rock opiskelijana (Peter Lerchen johdolla) ja sittemmin puoliammattimaisena jazzkitaristina antavat hänelle erinomaiset eväät tehdä syvällistä, korkeatasoista flamencofuusiota. Levyn musiikissa, joka on sävelletty osittain yhteistyössä madridilaisen huilistin Alberto Centellan kanssa kuuluu paitsi perinteisen Flamencon syvät juuret, myös arabimusiikin vahva vaikutus; levyllä soittaa arabiluuttua ja vanhaa afganistanilaista rubab-soitinta alan espanjalainen spesialisti Michel Gasco. Merkillepantavaa on myös se, että levyn musiikissa soi täydessä sopusoinnussa edellä mainittujen musiikinlajien kanssa myös modaalisen Jazzin  ja intialaisen musiikin sävyt. Tämä seikka aikaansaa sen että levyn musiikki soi samaan aikaan sekä tuoreena ja yllättävänä, että juurevana ja arvokkaana. Musiikki eroaa selvästi Espanjassakin tähän mennessä  tehdystä “Oriental-Flamencofuusiosta”. Levyllä tanssii (flamencokoputukset) niinikään Madridissa asuva suomalainen Flamencotanssija Eleonora Bayaz.Lisätietoa:

puh. +0034680410147
raulmannola@gmail.com
eleonorabayaz@gmail.com

Etnopelimanni

Olen Ari Turpeinen, 56-vuotias kainuulaissyntyinen etnomusiikin soittaja, nykyisin asun pääkaupunkiseudulla. Instrumenttini on kreikkalainen bouzouki ja soitan enimmäkseen vanhoja kreikkalaisia rebetikokappaleita.
Soitan myös Kajaanilaisessa maailmanmusiikkiyhtye Mukutuksessa, joka on tehnyt Kainuuta tunnetuksi 31:n vuoden ajan eri puolella Suomea ja myös ulkomailla.

Tällä hetkellä olen kasaamassa duo tai trio-kokoonpanoa, joka esittää lähinnä kreikkalaista rebetikomusiikkia, lähinnä instrumentaalikappaleita.
Tämä musiikki kiinnostaa lähinnä suomenkreikkalaisia, mutta miksei myös mitä tahansa muitakin ryhmiä esiintymispaikasta riippumatta. Uskon, että tämä sopii hyvin myös ensi vuoden Suomi 100 vuotta-teemaan.
Hinnoista voidaan neuvotella sitten kun se on ajankohtaista.
Yhteystietoni ovat:
ari.p.turpeinen@gmail.com

Finnish-American singer/songwriter Jonathan Rundman

Amerikkalaiskriitikoiden ylistämä amerikansuomalainen pop/rock-muusikko Jonathan Rundman teki laulun Keminmaalla muumioituneesta sukulaisestaan ja saapuu nyt juurilleen Suomeen. Pohjoismaisia vaikutteita saanut Look Up -albumi julkaistiin Suomessa keväällä 2016. Ahkerasti Yhdysvalloissa keikkailevan artistin kappaleet seilaavat ennen kartoittamattomilla musiikin alueilla 50-luvun amerikkalaisrockin kitarasoundien, 80-luvun uuden aallon ja muinaisen eurooppalaisen kansanmusiikin ristiaallokossa.

Jonathan Rundman will tour in Finland in October of 2016, and will perform at the Lost In Music Festival in Tampere: http://www.lostinmusic.fi/esiintyja?id=jonathan_rundman

2017 dates are available in North America and Finland. Jonathan Rundman performs solo, occasionally with guest musicians, speaking English. Rundman’s concerts feature a variety of musical styles, including original Finnish-American folk/rock compositions, songs from his Suomi Synod Lutheran heritage, and traditional Nordic folk tunes.

In addition to multiple solo tours in Finland, Rundman has also performed coast to coast in the United States with Finnish folk artists Arto Järvelä and Kaivama. Previous events have included Finnfest 2013 (Houghton/Hancock, MI); Finnfest 2012 (Tucson, AZ); Finnfest 2011 (San Diego, CA); FinnWest 2011 (Vancouver, BC); Parish Workers Convention for the Evangelical Lutheran Church of Finland 2010 (Jyväskylä); Finnfest 2008 (Duluth, MN)

Details about Rundman’s new album release in Finland and 2016 tour here:
http://jonathanrundman.com/jonathansuomeen/

Fees and travel requirements are flexible based on date and location.
Email rundman@gmail.com or call 612-382-5299 with ideas for events, festivals, concert hosts, and venues. Thank you!

Singer-songwriter/laulaja/lauluntekijä

Olen laulaja-lauluntekijä Anna Hei Tampereelta. Teen omaa pop-rock-henkistä musiikkia kitaralla itseäni säestäen. Lauluja on sekä englanniksi että suomeksi. Musiikini saa inspiraationsa luonnosta, ihmiselämän tragi-komiikasta ja rakkauden voimasta. Musiikillani tahdon välittää toivoa ja saada sydämet laulamaan. Olen keikkaillut vuodesta 2013 asti soolona ja keikkoja olen soittanut myös ulkomailla, mm. Los Angeles, Italia, Ruotsi ja Slovenia.

Lauluni soveltuvat kaiken ikäisille ja olenkin keikkaillut niin ravintoloissa, konserttisaleissa, kirjastoissa, toreilla kuin vanhusten palvelutaloissakin. Yksi settini on kestoltaan n. 45 minuuttia mutta on mahdollista soittaa myös kaksi lyhyempää settiä esim. englanniksi toinen ja suomeksi toinen. Hinnoittelen esitykseni tapauskohtaisesti. Ois ihan mahtavaa päästä viemään Suomi maailmankartalle juhlavuoden kunniaksi 😉

Yhteystietoni: heiannahei@gmail.com

Elävä musiikki: laulaja ja bändi -Tango, Maailmanmusiikki, Jazz, Omaa tuotantoa

Tervehdys Saksasta!

Olen Tuija Komi, kotoisin Joroisista ja asunut Saksassa ”vähän vahingossa” jo yli 20 vuotta.

Olemme ammattilaismuusikoita ja esiinnymme duoni, trioni ja kvartettini kanssa klubeissa, konserttisaleissa, festivaaleilla sekä yksityisten että yritysten tilaisuuksissa. Olemme esiintyneet Suomen ja Saksan ohella myös Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Portugalissa ja New Yorkissa (Scandinavia House).
”aito suomalainen jazz-diiva” kirjoitti Süddeutsche Zeitung.
“Tuija Komi vakuuttaa ja innostaa kuulijat monipuolisuudellaan ja virkistävällä laulutyylillään, tyylilajissa kuin lajissa.” kirjoitti Saksa-Suomi-Seura lehdessään.

Meidän viehättävä kvartettiohjelmistomme (laulu, piano, kontrabasso, rummut) on monipuolinen ja mielenkiintoinen: Uutta ja vanhempaa Tangoa, Bossanovaa, Jazzia, maailmanmusiikkia sekä omia sävellyksiä/sanoituksia.

Viimeisin albumini on ”something” ja nyt jouluksi ilmestyy ensimmäinen joululevyni ”Joulu & Jul”, jossa on suomalaisia ja skandinaavilaisia joululauluja, tietenkin alkuperäiskielellä esitettynä. Ensi vuonna ilmestyy uusi albumi.

Kvartetti-ohjelmistoani voit kuunnella kotisivuillani: www.tuijakomi.de

Intiimin JAZZANGO-Duon (laulu, harmonikka) ohjelmistossa on pääosassa tango, sekä suomalainen, argentiinalainen että saksalainen. Herkät balladit ja hilpeät bossanovat antavat konsertille aistikkaan lisäsäväyksen: www.jazzango.de
Meiltä ilmestyy ensimmäinen albumi viimeistään vuoden alussa.

Laulan pääosin suomeksi sekä myös englanniksi, espanjaksi ja saksaksi.
Ja kerron tietysti myös hauskoja tarinoita.

Ohessa linkki esiintymiseeni Voice of Germanyssä, jonne minut kutsuttiin:

Asiakkaitamme ovat mm. Suomen suurlähetystö, Finpro, Kauppakillat, seurakunnat, Saksa-Suomi-Seurat, Finnair, Nordea sekä Siemens, Lufthansa, Philips, IKEA, Fujitsu, Hewlett-Packard, pankit, messut sekä useiden saksalaisten kaupunkien kulttuuritoimistot.

Ota yhteyttä:
+49 8123 99 10 795
+48 170 2283 720 (myös WhatsApp)
tai info@tuijakomi.de

Vastaan mielelläni esiintymispyyntöön.
Palkkio riippuu kokoonpanon suuruudesta ja esiintymisen kestosta. Voimme soittaa täyspitkän konsertin esim. 2 x 45 minuuttia tai esiintyä lyhyemmin. Mahdollisuuksia on niin monia, kerro ideastasi ja toiveestasi niin teen sinulle täsmätarjouksen.

Juhlaterveisin Münchenistä

Tuija Komi

Lastenkonsertti, haitarikonsertti, ilmapallotaikuri

Olen monipuolinen muusikko. Esiinnyn:

  • Miska Pressan Katti lastenkonsertilla,
  • Vanha Rauta haitarikonsertilla eläkeläisille ja vanhuksille sekä
  • toimin myös ilmapallotaikurina.

Esiinnyn suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Olen keikkakilut paljon Ruotsissa, jonne tuon oman äänentoiston ja vaikkapa pomppulinnan mukanani.  Minulla on tulossa kiertueita ruotsiin 2017 aikana sekä syksyllä 2016.

Hinnoittelen esiintymisen päivähinnalla ja päivän aikana voin esiintyä sekä lapsille että vanhuksille, soittaa tanssit, vetää yhteislaulua, tehdä ja opettaa ilmapallohahmoja yms. jopa 3 esitystä per päivä. Ota yhteyttä!

Olen kiinnostunut kaikista mahdollisuuksista olla mukana Suomi 100 tapahtumissa kaikkialla!

puh +358 40 5466 953 / Valto Savolainen
ps. katso keikkakalenterini, niin näet miten monipuolisesti esiinnyn: http://www.pressankatit.fi/kkale2.php