Suomi-Seura

Finland-Samfundet

Finland Society

Suomi-Seuran tukihenkilöt maailmalla

Suomi-Seuran tukihenkilö on pitempään ulkomailla asunut suomalainen, jonka puoleen voit kääntyä siinä vaiheessa, kun suunnittelet muuttoa ulkomaille.

Tukihenkilöitä on seuraavissa maissa:
Argentiina, Australia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Japani, Kreikka, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tanska, Thaimaa, Viro ja Yhdysvallat.

Tukihenkilöiden palvelut ovat Suomi-Seuran jäsenetu ja jäsenet saavat yhteystiedot neuvontapalvelusta.

Tukihenkilö neuvoo kohdemaan asioissa

Tukihenkilöt tekevät vapaaehtoistyötä ja vastaavat kysymyksiisi oman tietämyksensä, kokemustensa ja aikataulunsa puitteissa. He eivät ole ammattineuvojia tai –auttajia, eikä heillä ole juridista vastuuta antamistaan neuvoista.

Tukihenkilön tarjoama neuvonta on kysyjälle maksutonta silloin, kun siitä ei aiheudu tukihenkilölle kustannuksia.

Huomaa, että tukihenkilö ei välitä majoitusta, asuntoja eikä etsi työ-, opiskelu- tai harjoittelupaikkoja.

suomalainenm_copy_copy_copy.jpg

”Aloittakaa hyvissä ajoin ennen muuttoa ottamaan selvää uuden kotimaan oloista ja muuttoon liittyvistä asioista. Näihin saa todella asiantuntevaa apua Suomi-Seuran neuvontapalvelusta ja sitä kautta myös Suomi-Seuran yhteyshenkilöiltä.

Älkää antako alkuvaikeuksien lannistaa itseänne, eri maissa on eri tavat, jotka monta kertaa meistä suomalaisista tuntuvat hulluilta, mutta maassa maan tavalla. Maan kielen osaaminen auttaa nopeaan sopeutumiseen”.

Näin neuvoo Marko Suomalainen (kuvassa) Suomi-Seuran tukihenkilö Kreikka, Thessaloniki.

Lisätietoja:
Neuvontapäällikkö Hanne Selin, hanne.selin@suomi-seura.fi